Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tătaru Alegerile locale pot fi organizate pe 27 septembrie, cu respectarea unor reguli

ro

28 Jul, 2020 22:18 1149 Marime text
Alegerile locale pot fi organizate pe 27 septembrie, însă cu respectarea unor reguli care au fost cerute încă din 15 mai - fără aglomeraţie, purtarea măştii, dezinfectant în secţia de vot, a declarat marţi seară ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit Agerpres.

"Pot fi (organizate alegerile locale - n.r.), cu respectarea unor reguli, ceea ce cerem încă de când am început primele relaxări, de pe 15 mai. Fără aglomeraţie, cu mască, dezinfectant în secţie (de vot - n.r.). Opţiunea specialistului se aşază pe evoluţia din acel moment. Noi putem gestiona şi într-o singură zi (desfăşurarea alegerilor - n.r.) dacă se respectă regulile de distanţare, dacă avem o foarte bună organizare în secţie şi să gestionăm şi acel moment, a celor aflaţi în izolare sau în carantină, unde trebuie să existe o urnă mobilă", a afirmat Tătaru la Digi 24.

În context, el a adăugat că pandemia a fost gestionată bine "atâta timp cât nu a existat factorul politic".

"Suntem într-un moment medical, haideţi să nu facem politică. Cred că oamenii au putut vedea că atâta timp cât nu a existat acest factor politic, cât am decis şi am gestionat această pandemie, am gestionat-o bine. Sfârşitul lunii mai şi prima săptămână din iunie, ajunsesem să avem 120 de cazuri noi de la o zi la alta, astăzi suntem la 1.151, aproape 1.200 de cazuri, în contextul în care au urmat nişte momente în care neîncrederea, bagatelizarea a tot ce a însemnat acea perioadă, instigarea la nerespectarea unor reguli, nerecunoaşterea unei pandemii sau un vid legislativ de aproape trei săptămâni au dus la momentul în care ne aflăm", a susţinut Tătaru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii