Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:20 20 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteză Interviului Online cu Prof. Dr. Ing. Mamut Eden, candidat la funcţia de rector al Universităţii „Ovidius" Mamut - „Poate că sunt o persoană rigidă dar nu veţi putea găsi o persoană care să poată spune că sunt corupt, şpagagi

ro

21 Feb, 2012 00:00 1484 Marime text
mamut.jpgProgramul managerial Viziunea „Ovidius 2015"

Eden Mamut: Programul managerial pe care l-am propus porneşte de la realitate şi anume că în 2011 , UOC a celebrat 50 de ani de activitate devenind o instituţie academică matură, cu un corp profesoral recunsocut naţional şi internaţional şi cu o structură a campusului şi laboratoarelor suficientă şi chiar în anumite cazuri la nivel european. În acelaşi timp la nivel naţional ne aflăm într-un proces amplu de reformă, în general în educaţie şi în mod special în învăţământul superior având ca scop creşterea competitivităţii sistemului de educaţie românesc şi în general a economiei ţării noastre la nivel european şi internaţional. Priorităţile pe care le punctez în program, pleacă de la racordarea activităţilor de educaţie şi cercetare la cerinţele reale ale mediului socio-economic constănţean, de la asigurarea condiţiilor necesare cadrelor didactice să deruleze activităţile de educaţie prin centrarea acestora pe studenţi, a condiţiilor pentru ca activitatea principală să fie cercetarea ştiinţifică şi în acest scop să se poată garanta oricărei terţe părţi că procesele care se derulează în universitate sunt la cel mai înalt standard de calitate. Cu aceste elemente UOC are capacitatea de a intra în competiţia pentru clasarea în prima grupa valorică a universităţilor româneşti, atragerea într-o măsură semnificativă (20% din buget) de granturi de cercetare, atragerea de fonduri structurale pentru modernizarea şi dezvoltarea unor facilităţi la nivel european şi nu în ultimul rând, internaţionalizarea universităţii prin creşterea de studenţi străini.

Puncte tari, puncte slabe ale candidatului Eden Mamut

Eden Mamut: Încep cu punctele slabe, am o problemă de fond. UOC se află într-o situaţie extrem de dificilă, cu o situaţie economică fragilă (peste 60% din buget reprezintă cheltuieli de salarii) şi într-un context economic sumbru, o persoană responsabilă nu poate veni în faţa colegilor spunând că va rezolva toate aceste probleme, prin relaţiile şi conexiunile sale fără niciun efort din partea colegilor.
Puncte tari: Experienţa managerială solidă, cu activităţi de cercetare ştiinţifică şi educaţie la standarde internaţionale, ceea ce îmi va permite să ofer o direcţie durabilă de dezvoltare a universităţii. Pe de altă parte, despre Eden Mamut în UOC veţi putea auzi poate că este o persoană rigidă, în anumite cazuri exagerat de exigentă sau alocând foarte puţin timp pentru a relaţiona cu colegii, dar nu veţi putea găsi o persoană credincioasă care să jure pe cartea sa spunând că Eden Mamut este corupt sau că a primit şpagă, sau ca a fost influenţat în actul de examinare. Ţin la demnitatea mea de cadru didactic şi în acelaşi timp consider că este fundamental să avem o conduită de integritate morală în tot ceea ce facem şi în primul rând în actul didactic.

„Pot aduce plus valoarea UOC"

Eden Mamut: Consider că pot aduce plus valoarea Universităţii prin managementul universitar prin procedurarea activităţilor, orientarea către performanţă şi asigurarea calităţii. În al doilea rând, susţin centrarea acvititaţilor pe studenţi, cu asigurarea condiţiilor adecvate pentru cadrele didactice, să-şi desfăşoare activitatea la standarde internaţionale. Promovarea unei imagini multiculturale şi multietnice a UOC, ca un nod de colaborare a Europei cu ţări din Orientul apropiat şi Asia Centrală.

Interviul integral îl puteţi citi aici .

Ti-a placut articolul?

Comentarii