Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:26 27 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteză condamnări noiembrie. Care au fost pedepsele dispuse de judecători

ro

23 Dec, 2019 15:48 487 Marime text

În luna noiembrie 2019, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 35 inculpați prin 20 hotărâri judecătorești definitive, iar între cei condamnați definitiv figurează persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții:

un primar municipiu, un notar, un arhitect șef primărie municipiu, un director județean finanțe, 3 directori primărie municipiu, un director societate termoficare, un ofițer jandarmerie.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 35 inculpați variază între 9 ani închisoare și 7 luni cu suspendarea pedepsei.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii