Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:07 29 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanţa, proprietarul clădirii Teatrului de Stat, se apucă de reabilitarea acesteia

ro

24 Dec, 2019 00:00 803 Marime text

Primăria Constanţa achiziţionează serviciul de elaborare documentaţie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii ,,Creşterea eficienţei energetice a imobilului Teatrul de Stat Constanţa''.


Aleşii locali municipali au reaprobat recent modificarea art. 1 şi 2 din HCL nr. 203/2018 privind aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii şi principalii indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Teatrul de Stat, Constanţa”, în sensul modificării documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI) şi a devizului general privind cheltuielile necesare realizării lucrărilor de investiţii. Potrivit anunţului municipalităţii, valoarea estimată a contractului este de 259.000 lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 14.01.2020, ora 15:00.


Teatrul de Stat Constanţa, fostul teatru Tranulis, a fost început în aprilie 1927 şi terminat în septembrie, acelaşi an, după ce, în 1915, Primăria donase terenul viran de pe bulevardul Ferdinand colţ cu strada Mihai Viteazu, pentru construirea unei săli pentru teatru la malul mării.
Municipalitatea, care este proprietarul clădirii Teatrului de Stat, se va apuca de reabilitarea acesteia, nu doar din punctul de vedere al creşterii eficienţei termice. „Facem totul de la 0. Vorbim de climatizare, de instalaţii electrice şi sanitare. Vom decoji pe dinafară şi pe interior, îl vom reface integral cu dotări de casă, la nivel european. Nu mă hazardez să anticipez un termen de finalizare a lucrărilor”, a precizat primarul Constanţei, Decebal Făgădău.


Citește și:

După ce nu s-a prezentat niciun ofertant Municipalitatea schimbă condiţiile pentru achiziţia proiectului de reabilitare termică a Teatrului de Stat Constanţa (document)

Tranulis a dăruit o sală de teatru Constanţei, Primăria reabilitează clădirea din temelii şi ia în calcul şi preluarea activităţii culturale

Ti-a placut articolul?

Comentarii