Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 44.000 de trasee efectuate la Constanța cu bicicletele din sistemul bike sharing (galerie foto)

ro

03 Jun, 2020 16:58 1733 Marime text

 
• Orice turist sau localnic cu vârsta de peste 14 ani poate solicita un card de utilizator
 
 
La Constanța, s-au efectuat peste 44.000 de trasee cu cele 390 de biciclete puse la dispoziție gratuit de Primăria municipiului Constanța, în cadrul sistemului bike sharing.  
 

3 iunie - Ziua mondială a bicicletei!
 
Mersul pe bicicletă reprezintă una dintre cele mai sănătoase abordări ale vieţii. Bicicleta e un mijloc de transport rapid care nu poluează, oferindu-ne, astfel, posibilitatea de a ne purta prietenos cu mediul înconjurător.
 
Pentru această perioadă destul de dificilă pe care o traversăm, mersul pe bicicletă reprezintă o opțiune sigură pentru deplasările noastre.
 
Nu e de mirare că la Constanța sistemul de bike sharing s-a bucurat de succes. Cu cele 390 de biciclete puse la dispoziție gratuit de Primăria Municipiului Constanța s-au efectuat peste 44.000 de trasee, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.

 
Orice turist sau localnic cu vârsta de peste 14 ani poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator.
 
Bicicleta poate fi utilizată timp de maxim două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute.
 
Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte câteva condiții: trebuie să dețina un card CtBike, să se încadreze în intervalul orar 7.00 – 24.00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face până la ora 22.00, echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service iar utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă.
 
Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situații de vânt puternic sau furtuni.
 
De asemenea, utilizatorii au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 7.00-24.00 (robot telefonic 24.00 - 7.00), unde pot semnala orice problemă.
 

Vă recomandăm să respectați normele elementare de igienă atunci când folosiți bicicleta!, se mai arată în comunicatul Primăriei Constanța.  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii