Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:04 01 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Sistemul de bike sharing va fi din nou funcțional! De când vor avea constănțenii liber la pedalat

ro

23 Feb, 2022 12:14 1116 Marime text
Liber la pedalat pentru cei care au carduri CT Bike! De la 1 martie, sistemul de bike sharing va fi din nou funcțional!


Constănțenii și turiștii vor avea din nou acces, în mod gratuit, la cele 390 de biciclete puse la dispoziția lor de municipalitate.


Funcționarea sistemului a fost întreruptă pe 1 decembrie 2021. În acest interval, s-a făcut o revizie generală a stațiilor și a bicicletelor și s-au remediat defecțiunile.


Cardurile emise anii trecuți sunt valabile în continuare, fiind reactivate automat, dacă a fost accesat sistemul măcar o dată. Orice persoană,turist sau localnic, cu vârsta de peste 14 ani poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator.


Bicicleta poate fi utilizată timp de maxim două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute, a precizat Primăria Municipiului Constanța. 


Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte câteva condiții: trebuie să dețina un card CT Bike, să se încadreze în intervalul orar 07:00-24:00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face până la ora 22:00, echipamentul va putea fi ridicat şi returnat de la orice staţie de biciclete în regim self-service iar utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă.


Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situații de vânt puternic sau furtuni.


Toate detaliile despre acest proiect le puteti afla accesând site-ul www.blackseabike.ro.De asemenea, utilizatorii au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), unde pot semnala orice problemă.


Reamintim faptul că toate stațiile pentru biciclete sunt supravegheate video 24 de ore din 24, pentru creșterea nivelului de siguranță și combaterea faptelor antisociale., mai precizează sursa citată. 

 
Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii