Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțeanul supărat Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite! Vom pedala abia anul viitor!

ro

08 Aug, 2023 18:00 1650 Marime text
  • Mai e puțin și trece vara, iar primăria Constanța nu a finalizat documențația necesară pentru ca serviciul de bike-sharing, prin care constănțenii puteau să folosească gratuit biciclete, să redevină funcțional
  • Contractul pentru serviciul de bike-sharing a expirat în primăvară și de atunci, fără explicații din partea primăriei lui Chițac, nu se mai știe nimic
  • Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite
  • Proiectul pentru înfiinţarea unei piste pentru biciclete a fost  lansat încă din 2013 de Primăria Constanţa, în parteneriat cu oraşul Balcic din Bulgaria
  • Proiectul prevedea implementarea reţelei de biciclete şi amplasarea de rastele automatizate de biciclete în punctele de interes turistic din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia
     
 
 
 
Mai e puțin și trece vara, iar primăria Constanța nu a finalizat documențația necesară pentru ca serviciul de bike-sharing, prin care constănțenii puteau să folosească gratuit biciclete, să redevină funcțional.
 
„Vorbim despre o investiție de 1,27 milioane de euro, din fonduri europene, de care primarul își bate joc. Pentru Chițac, care deja a pierdut finanțări de zeci de milioane de euro, această risipă nu reprezintă mare lucru.

Orașul este aproape blocat pentru circulația auto, sunt șantiere începute în același timp pe străzile principale și constănțenii pierd în trafic ore bune
 
Serviciul de utilizare gratuită a bicicletelelor era folositor nu doar celor care fac sport în mod regulat sau pentru plimbări pe faleză, ci și constănțenilor care puteau traversa mai ușor orașul.
 
Contractul pentru serviciul de bike-sharing a expirat în primăvară și de atunci, fără explicații din partea primăriei lui Chițac, nu se mai știe nimic. Cele 24 de staţii de biciclete sunt goale, iar aproximativ 400 de biciclete zac prin depozite.
 
În tot acest timp, primarul Chițac deschide și mai multe șantiere în Constanța, ridică stații de autobuze pe carosabil, schimbă sensurile de circulație pe bulevarde. Pe scurt, afundă orașul în haos.
 
Solicit Primăriei Constanța să facă public stadiul în care se află documentația pentru contractul de folosire gratuită a bicicletelor ”, susține președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion.
 
Proiectul pentru înfiinţarea unei piste pentru biciclete a fost  lansat încă din 2013 de Primăria Constanţa, în parteneriat cu oraşul Balcic din Bulgaria.
 
Beneficiarul finanţării nerambursabile a fost Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Constanţa, în parteneriat cu oraşul Balcic, Bulgaria. 
 
Proiectul prevedea implementarea reţelei de biciclete şi amplasarea de rastele automatizate de biciclete în punctele de interes turistic din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia.
 
Fiecare rastel are un centru de comandă de la care efectuează autentificarea automată a utilizatorilor şi alocarea unei biciclete (pe bază de cartelă de acces la sistem).
 
Au fost stabilite următoarele locuri de instalare a staţiilor: promenada de lângă Biserica Greacă; zona străzii Remus Opreanu, vizavi de Comandamentul Marinei; zona Poarta 1 - Scări Termele Romane; intersecţia străzilor Mircea cel Bătrân şi Ştefan cel Mare; bulevardul Ferdinand - în faţa Mozaicului, lângă Parcul Arheologic; Sala Sportului - intrare parc; bulevardul Mamaia - intrare restaurant Capitol; zona parcului Tomis II - Victoria; bulevardul Tomis - bulevardul Al. Lăpuşneanu, zona ceas; City Parc Mall - aleea Heracleea; parc Tăbăcărie - intrare parc, zona CCINA; strada Cişmelei/strada Dispensarului; zona de acces Campus, în spatele restaurantului Portofino; în parc, vizavi de hotel Oxford; zona hotelului Perla; zona hotelului Meridian - hotel Doina; zona hotelului Ovidiu; zona Castel; zona hotelului laki; zona hotelului Central; zona restaurantului Dorna; bulevardul Mamaia - cap linie autobuz (zona Pescărie), pe trotuar; zona Delfinariu - complex comercial.
 
Cel mai probabil, în acest ritm, sistemul va fi funcţional abia anul viitor.
 
PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constănțeanul supărat. Duzii de pe bulevardul Tomis au fost tăiați cu ordin de la primar!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii