Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Educației „A doua Şansă” pentru persoanele apte de muncă fără studii primare sau gimnaziale

ro

18 Mar, 2021 19:33 1585 Marime text
  • Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei au încheiat astăzi un parteneriat pentru dezvoltarea programului „A doua Şansă”.

Scopul programului este de a îmbunătăţi nivelul de educaţie a populaţiei apte de muncă, aflată în situaţii de sărăcie şi ajutor social, dar şi creşterea gradului de ocupare pe piaţa muncii, scrie Agerpres.
 

În cadrul întâlnirii de lucru de astăzi, 18 martie, cei doi miniştri, doamna Raluca Turcan şi domnul Sorin Cîmpeanu, au discutat despre soluţiile cele mai potrivite pentru persoanele sărace, beneficiare ale venitului minim garantat, care ar putea fi active pe piaţa muncii. În urma campaniei naţionale de verificare a stabilirii şi a acordării ajutorului social şi pentru identificarea măsurilor de creştere a ocupării de către persoanele apte de muncă, derulată de Ministerul Muncii, a fost identificat un număr de 14.000 persoane fără studii finalizate la nivel primar sau gimnazial - persoane care nu au un loc de muncă şi al căror venit este doar cel din ajutorul social, informează un comunicat remis joi presei.


Programul A doua şansă se adresează adolescenţilor, tinerilor, adulţilor, proveniţi din medii sociale diverse şi cu vârste variate, care nu au urmat sau nu au finalizat învăţământul primar și gimnazial.

Nu există  limită superioară de vârstă pentru cei care doresc să se înscrie în acest program.

Sursă foto: Edu.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii