Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Cursuri gratuite de educație digitală pentru copii și adulți, în cadrul proiectului Siguranța Online

ro

21 Mar, 2024 14:49 448 Marime text
foto: freepik.com
Cursuri de e-learning gratuite pentru copii și adulți pentru o mai bună informare în privința securității cibernetice și evitarea principalelor amenințări din mediul on-line!

În perioada 14 martie - 21 iunie 2024 Poliția Română în colaborare cu partenerii săi, lansează o nouă etapă a campaniei ”Protecție prin educație – Securitate digitală”, din cadrul proiectului Siguranța Online, transmite IPJ Tulcea. 
      
Inițiativa vizează atât copiii (segmentul de vârstă 10-14 ani), cât și adulții (cadre didactice, părinți, alte persoane), pentru o mai bună informare în privința securității cibernetice și evitarea principalelor amenințări din mediul online.În acest sens, LIVRESQ, editorul de cursuri e-learning și lecții interactive a creat șase cursuri de e-learning disponibile gratuit pentru copii și adulți; acestea pot fi accesate completând mai întâi formularul de înscriere disponibil la linkul: https://formare.elearning.ro.
   
Cursurile sunt disponibile pe toată durata campaniei pe platforma CoffeeLMS, dezvoltată de Ascendia, la adresa https://formare.elearning.ro, dar pot fi accesate și de pe site-ul proiectului Siguranta Online –www.sigurantaonline.ro.
   
Cursurile pentru copii vizează  informarea privind gestionarea datelor în mediul online, prevenirea pornografiei infantile, siguranța banilor pe Internet, efectele și consecințele dependenței de Internet, iar cursurile pentru adulți abordează tematici precum securitatea cibernetică în general dar și securitatea digitală a copiilor în particular.
     
Totodată, pe perioada derulării campaniei polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității vor desfășura activități informativ-preventive pe tema siguranței în mediul online în unitățile de învățământ din municipiul și județul Tulcea.


Citește și:

Licitații TulceaAchiziții de peste 230.000 de lei pentru Școala Gimnazială „Nicolae Iorga“ din Grindu (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii