Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lipsa toaletelor pe plajă. Câte reclamații au fost făcute la DSP Constanța

ro

02 Sep, 2021 00:00 1951 Marime text
  • Cinci reclamații au fost făcute de la debutul sezonului estival pentru lipsa de toalete publice la unitățile de alimentație publică de pe litoral
 
 
Așa cum prezentam într-un material dintr-o ediție anterioară, turiștii au reclamat lipsa grupurilor sanitare pe plaja din nordul stațiunii Mamaia.
 
De altfel, conform Normei din 29 mai 2020 privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitățile de operare a plajelor turistice, Aprobată prin ordinul nr. 969/1.810/1.166/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 461 din 30 mai 2020. se precizează că „toaletele de pe plajă trebuie asigurate cu consumabile adecvate pentru respectarea igienei: apă, săpun, dezinfectant cu cel puțin 60% alcool, prosoape de hârtie și coșuri de gunoi fără atingere. Se vor asigura curățarea și dezinfecția frecventă a acestora”.
 
 
Ținând cont de acest aspect, cotidianul ZIUA de Constanța a cerut în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public situația privind controalele și sancțiunile aplicate conform legii cu privire la prezența sau absența toaletelor publice de pe litoral.
 
Astfel, printr-un răspuns formulat de instituție, semnat de directorul executiv Cristina Mihaela Schipor, de la începutul sezonului estival și până în prezent, la nivelul DSPJ Constanța au fost înregistrate cinci reclamații cu privire la lipsa toaletelor funcționale pe plajă.
 
În urma verificărilor s-au aplicat două sancțiuni contravenționale și un avertisment verbal și au fost dispuse măsuri privind asigurarea grupurilor sanitare cu dotări specifice, conform legislației sanitare în vigoare.
 
Astfel, pe 20 august, o turistă a sesizat cotidianul ZIUA de Constanța de lipsa de toalete în zona Mamaia Nord, iar echipele DSP Constanța s-au deplasat la fața locului. „Direcția de Sănătate Publică din Constanța a fost informată de situația reclamată și a fost în cursul zilei de 20 august în control în zona menționată. În urma controlului, societatea care opera pe plaja unde a fost făcută reclamația a fost sancționată cu suma de 6.000 de lei”, au transmis la vremea respectivă reprezentanții instituției.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Turiștii sunt supărați că nu găsesc toalete funcționale pe plajă. Unde se pot face reclamații
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii