Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:23 23 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turiștii sunt supărați că nu găsesc toalete funcționale pe plajă. Unde se pot face reclamații

ro

21 Aug, 2021 00:00 756 Marime text
  • Turiștii reclamă lipsa toaletelor pe plajă
  • Dacă există, acestea sunt încuiate sau nefuncționale
  • La DSP Constanța, turiștii sau constănțenii pot sesiza situațiile menționate mai sus
Odată veniți la malul mării, majoritatea turiștilor se așteaptă să găsească condiții decente pentru o vacanță reușită. Cazarea trebuie să îndeplinească niște condiții, mâncarea de asemenea, plaja să fie curată etc.
 
Oare câți se gândesc la condițiile privind accesul la o toaletă pe plajă? Orice operator economic, în momentul în care administrează un sector de plajă, este nevoit să completeze o declarație pe propria răspundere prin care anunță că asigură condiții sanitare minime pentru clienți – toaletă, chiuvetă etc.
 
Mai mult, conform Norma din 29 mai 2020 privind stabilirea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitățile de operare a plajelor turistice, Aprobată prin ordinul nr. 969/1.810/1.166/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 461 din 30 mai 2020. se precizează că „toaletele de pe plajă trebuie asigurate cu consumabile adecvate pentru respectarea igienei: apă, săpun, dezinfectant cu cel puțin 60% alcool, prosoape de hârtie și coșuri de gunoi fără atingere. Se vor asigura curățarea și dezinfecția frecventă a acestora”.
 
Totuși, o turistă a contactat reporterii ZIUA de Constanța prin care a precizat că pe un sector de plajă din stațiunea Mamaia, nu se permite accesul la toalete. „Chestia este că pe un perimetru de cel puțin 300 metri nu sunt funcționale toaletele”, a transmis femeia. Femeii i s-a spus de către angajații de la diverse beach baruri că toalete sunt defecte sau nefolosibile.
 
Direcția de Sănătate Publică din Constanța a fost informată de situația reclamată și a fost încursul zilei de 20 august în control în zona menționată. În urma controlului, societatea care opera pe plaja unde a fost făcută reclamația a fost sancționată cu suma de 6.000 de lei.
 
Astfel, orice persoană care sesizează probleme sanitare pe litoral, trebuie să înainteze o reclamație către Direcția de Sănătate Publică.
 
Vom reveni cu informații ulterioare privind controalele efectuate de DSP Constanța pe litoral.
 
PRECIZĂRI
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii