Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţie pentru un pod de cale ferată de pe linia 800 Bucureşti Nord - Constanţa. Care este acesta (document)

ro

22 May, 2018 00:00 2153 Marime text

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă organizarea şi desfăşurarea unei proceduri publice pentru atribuirea contractului „Urmărire specială pod km 4+327 linia 800 Bucureşti Nord - Constanţa“, în valoare estimată de 478.203,44 lei.
 
Contractul presupune urmărirea specială a comportării în exploatare curentă a podului care constă în măsurarea, înregistrarea, prelucrarea şi interpretarea sistematică a valorilor parametrilor ce definesc măsura în care podul îşi menţine cerinţele de rezistenţă, stabilitate şi durabilitate necesare. Societăţile interesate de acest contract vor depune ofertele de participare până pe data de 04.06.2018, ora 15.00, acestea urmând a fi deschise în aceeaşi zi. Autoritatea contractantă solicită garanţie de participare în cuantum de 4.782,03 lei. Garanţia de bună execuţie va fi de 5% din valoarea contractului de prestări servicii, fără TVA.
 
Potrivit contractului, este vorba despre un pod de cale ferată cu rol de pasaj inferior peste Calea Griviţei, suprastructură alcătuită din grinzi de beton. Infrastructura podului este alcătuită din două culee şi o pilă compusă din opt stâlpi circulari şi trei stâlpi eliptici. După 70 de ani de exploatare, cel mai grav defect este degradarea infrastructurilor care nu au fost cuprinse în lucrările de reabilitare Coridor IV Paneuropean, tronson Bucureşti Nord - Constanţa.
 
Pasajul a fost executat în anul 1938 şi are o importanţă deosebită, atât prin faptul că traversează o cale foarte importantă de comunicaţii din municipiul Bucureşti - Calea Griviţei, cât pentru faptul ca susţine 5 fire de cale ferată, dintre care linia IV şi V reprezentând magistrala CF 800 Bucureşti Nord - Constanţa. În municipiul Bucureşti, între staţiile Bucureşti Nord şi Bucureşti Băneasa, linia ferată traversează o arteră majoră de circulaţie rutieră, Calea Griviţei. Aceasta preia traficul a două drumuri naţionale principale DN I A, Bucureşti - Ploieşti, şi DN7, Bucureşti - Piteşti. La km 4+327, linia ferată traversează Calea Griviţei printr-un pasaj inferior. Intersecţia este situată aproape de capătul Căii Griviţa, de intersecţia cu bulevardul Bucureştii Noi şi Șoseaua Chitilei. În conformitate cu prevederile normativului P130/1999 - „Normativ privind comportarea în timp a construcţiilor“ - se impune elaborarea unui proiect de urmărire specială şi aplicarea acestuia pentru construcţiile de o importanţă deosebită, precum şi Ia recomandarea rezultatelor unei expertize tehnice. Expertiza tehnică întocmită de Institutul de cercetări în transporturi - Incertrans SA prin expert tehnic ing. loan Cervinschi în august 2014, a evidenţiat faptul că, de-a lungul anilor, pasajul nu a fost supus unor reparaţii majore, iar documentaţia tehnică de Ia execuţia pasajului lipseşte. Expertiza din anul 2014 a fost impusă de inspecţia efectuată de Inspecţia de Stat în Construcţii Bucureşti în februarie 2014, iar concluzia a fost că pasajul era într-o stare relativ bună.
 

Responsabili de atribuirea licitaţiei

 
Persoanele cu funcţie de decizie implicate în procedura de atribuire şi persoanele ce pot influenţa conţinutul documentaţiei de atribuire, în vederea atribuirii contractului, sunt: Maraloi Laurenţiu - director; Pioaru Marcel - şef Serviciu RRSC; Radu Liviu - director adjunct economic; Visalon Daniel - şef Divizie Linii; Mereuţă Paul - şef Serviciu LAT; Gheorghe Vasilică - şef Oficiu Juridic; Epuran Dănuţ - consilier juridic; Lospa Liliana - şef Serviciu Achiziţii Publice; Tinta Mihai - Serviciul LAT; Floricel Caroleta - Serviciul Achiziţii Publice; Lulea Constanţa - Serviciul Achiziţii Publice; Brodeala Veronica - şef Serviciu BAI; Raicu Elena-Evelina - Serviciul BAI; Radu Vasilica Luminiţa - Serviciul Tehnico Economic Linii; Stoica Cristina Mihaela - Serviciul Tehnico Economic Linii.
 

Condiţii pentru ofertanţi

 
Societăţile ofertante vor prezenta lista principalelor serviciilor prestate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 3 ani, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi. Experienţa similară se va demonstra prin prezentarea unui contract sau cumul de contracte din care să reiasă serviciile similare, prestate în ultimii 3 ani, cu o valoare individuală / cumulată de minim 478.203,44 lei.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta anunţul de participare la această licitaţie.
 
Citeşte şi:
 
O firmă din Iaşi va urmări reabilitarea podului km 4+327, linia 800 Bucureşti Nord - Constanţa (document)

CFR SA scoate la licitaţie contractul pentru expertizarea unui pod de cale ferată de pe tronsonul Bucureşti-Constanţa (document)

Licitaţie de 7.800 de lei la CFR SA Cine va expertiza podul de cale ferată de pe tronsonul Bucureşti - Constanţa (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii