Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:05 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţie de 7.800 de lei la CFR SA Cine va expertiza podul de cale ferată de pe tronsonul Bucureşti - Constanţa (document)

ro

25 Jul, 2014 00:00 2517 Marime text
Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat câştigătorul licitaţiei pentru atribuirea contractului „Expertizarea podului km 4+327 linia 800 Bucureşti Nord - Constanţa“.
 
Aşa cum reiese din anunţul de atribuire nr. 148524/24.07.2014, publicat pe SEAP, câştigătorul licitaţiei este SC Incertrans SA - Institutul de Cercetări în Transporturi, cu sediul în municipiul Bucureşti, strada Calea Griviţei. Valoarea totală finală a contractului este de 7.800 de lei. Contractul prevede îndeplinirea unor servicii de arhitectură, de inginerie şi servicii integrate, servicii de amenajare urbană şi de arhitectură peisagistică. De asemenea, sunt prevăzute şi servicii de testare şi analiză tehnică, precum şi servicii conexe de consultanţă ştiinţifică. Câştigătorul licitaţiei va examina în detaliu starea tehnică a podului de cale ferată cu rol de pasaj inferior peste Calea Griviţei. Acesta are „suprastructura alcătuită din grinzi de beton, iar infrastructura este compusă din două culei şi o pilă cu opt stâlpi circulari şi trei stâlpi eliptici“. După 70 de ani de exploatare, cel mai mare pericol îl reprezintă infrastructurile ce nu au fost cuprinse în lucrările de reabilitare din cadrul sistemului „Coridor IV Pan European“, pe tronsonul Bucureşti Nord - Constanţa.

Despre câştigătorul contractului

Institutul de Cercetări în Transporturi - SC Incertrans SA activează de peste 80 de ani în domeniul transporturilor, fiind organizat ca societate pe acţiuni sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale şi dispune de specialişti de înaltă calificare şi de cercetători ştiinţifici specializaţi în universităţi europene. Lucrările sunt asigurate de o echipă multidisciplinară de specialişti: ingineri proiectanţi specializaţi în construcţia de drumuri şi poduri, ingineri mecanici, experţi, ingineri specialişti în transporturile rutiere şi feroviare, ingineri în domeniul hidrotehnic, ingineri specialişti în construcţia navelor, chimişti, geologi, economişti, specialişti în analiza economico-financiară, psihologi, traducători. În ultimii 30 de ani, Incertrans a finalizat un număr impresionant de proiecte, fiind recunoscut pentru calitatea serviciilor oferite. Institutul de Cercetări în Transporturi - Incertrans a fost înfiinţat în anul 1993, în urma unor transformări succesive şi schimbări ale denumirii, din Institutul Tehnologic CFR, înfiinţat în 8 ianuarie 1929 (Foaia Oficială CFR nr. 369 din 14 ianuarie 1929). În prezent, Ministerul Educaţiei Naţionale este acţionar majoritar, deţinând 68% din acţiuni, 20,5% aparţin SIF Muntenia, iar restul, unor persoane fizice. Direcţiile principale de activitate ale Incertrans vizează: cercetarea în domeniul transporturilor, cercetare - proiectare - consultanţă în transporturi rutiere, feroviare, aeriene, maritime, fluviale şi intermodale, proiectarea infrastructurii rutiere, studii de trafic şi circulaţie, studii de impact şi bilanţul mediului, agremente tehnice, certificarea conformităţii produselor şi a sistemelor de calitate, dar şi încercări şi analize de laborator de gradul I.

Ti-a placut articolul?

Comentarii