Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă două persoane, reținute pentru constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc, în Constanța

ro

16 Feb, 2024 14:12 766 Marime text
Sursa foto: Facebook


 
  • În urma activităților desfășurate, la data de 25 noiembrie 2023, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, la data de 15 februarie 2024, au fost reținute alte 2 persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc, potrivit IPJ Constanța.
 

„Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că, în luna mai 2022, cei doi bănuiți, împreună cu un altul (arestat preventiv, în luna noiembrie 2023), ar fi constituit un grup infracţional organizat, având drept scop vânzarea de droguri de risc și mare risc către consumatori, din județul Constanța”, spun polițiștii. 

 
La acest grup ar fi aderat un alt membru, care a fost reținut și, ulterior,  arestat preventiv, în urma acțiunii din data de 25 noiembrie 2023.
 
Pe baza probelor administrate, s-a stabilit că persoanele cercetate ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, în municipiul Constanța (inclusiv în cluburi și la petreceri private) droguri de risc (canabis) și de mare risc (cocaină și ecstasy), atât direct, cât și prin intermediul celorlalți membri al grupului infracțional, conform IPJ Constanța.
 
A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.
 

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, punctează sursa citată.

 
Citește și
Oficial de la IPJ Constanța despre tânărul găsit înecat în lacul Siutghiol
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii