Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Garda de Coastă Peste 200 kg peşte, confiscate de polițiștii de frontieră (galerie foto)

ro

23 Mar, 2020 12:56 1789 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au confiscat în ultimele zile peste 200 kg de pește diferite specii, pentru care patru cetățeni români nu dețineau documente de proveniență sau erau pescuite cu încălcarea condițiilor prevăzute în permis. 

*În data de 20.03.2020, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, județul Tulcea, în cooperare cu reprezentanți ARBDD, au depistat pe raza comunei Chilia Veche, pe canalul Rădăcinoasele, doi cetățeni români, în vârstă de 52, respectiv 69 de ani, care se aflau la pescuit.

La controlul efectuat asupra documentelor, aceștia au prezentat permise de pescuit, însă dețineau o cantitate de 117 kg peşte, diferite specii, folosind șapte unelte de pescuit în lungime de 541 de metri, peste limita admisă prevăzută în documente.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 1200 lei pentru încălcarea condițiilor prevăzute în permis, autorizație și/sau licență.

*În data de 21.03.2020, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au oprit pentru control pe raza municipiului Tulcea, un autoturism, înmatriculat în România, în care se aflau doi cetățeni români în vârstă de 43, respectiv 58 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Prahova.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, colegii noștri au descoperit cantitatea de 111 kg peşte, diferite specii, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente de proveniență.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte.

Sursa foto: Garda de Coastă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii