Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:26 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eroul Mădălin Stoica se întoarce acasă! Ceremonia de repatriere va avea loc astăzi. Era la prima misiune internațională. Militarul avea un copil (galerie foto)

ro

18 Sep, 2017 03:51 5048 Marime text
În această noapte, pe aeroportul din Kandahar, inimile neînfricate și-au luat bun rămas de la camaradul lor, Eroul Mădălin Stoica, căzut la datorie pe 15 septembrie în teatrul de operații Afganistan.

 

Ceremonia prilejuită de repatrierea sublocotenentului post mortem Mădălin Stoica va avea loc astăzi, 18 septembrie, de la ora 11.00, în incinta Bazei 90 Transport Aerian din Otopeni.


Caporalul Mădălin Stoica a căzut la datorie în urma unui atac asupra unei patrule românești care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan.

Militarul, de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil.

Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

 

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Ei au primit îngrijiri medicale, fiind evacuați pe calea aerului la spitalul militar din Kandahar.


Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, condoleanţe.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat sâmbătă, 16 septembrie a.c., decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Stoica Vintilă Mădălin.


 

Astfel, în semn de recunoștință și apreciere pentru dăruirea și curajul manifestate sub culorile drapelului național, pentru spiritul de sacrificiu dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în Teatrul de Operații din Afganistan, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Național 'Steaua României' în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, sublocotenentului Stoica Vintilă Mădălin.

 
Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naționale, domnul Mihai-Viorel Fifor

Sursa text și foto: Facebook.com/mapn.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bya 18 Sep, 2017 09:16 Erou? Esti erou cand mori pentru tara ta nu pentru alte tari ..Imi pare rau ca a murit dar sa nu zicem ca este erou ..