Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:06 23 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Direcția Supraveghere a BNR are o conducere nouă. Adrian Cosmescu, director de la 1 octombrie

ro

23 Sep, 2020 11:24 691 Marime text


Direcția Supraveghere din cadrul Băncii Naționale a României va avea o nouă conducere începând cu data 1 octombrie 2020, transmit reprezentanții BNR.

Astfel, Adrian Cosmescu va prelua funcția de director al Direcției Supraveghere, iar Nicolae Cătălin Davidescu, pe cea de director adjunct.

Adrian Cosmescu, cu o carieră de peste 20 de ani în domeniul supravegherii bancare - din 1999 deținând funcția de director adjunct al Direcției Supraveghere - îi succede domnului Nicolae Cinteză, pensionat la data de 1 august a.c.

Nicolae Davidescu are o experiență de 17 ani în cadrul Direcției Supraveghere, iar din 2016 ocupă funcția de șef serviciu la Serviciul monitorizarea aplicării sancțiunilor internaționale, prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului.

Potrivit statutului (Legea nr. 312 din 28.iun.2004), BNR este responsabilă cu supravegherea prudenţială a instituţiilor de credit, în scopul asigurării funcţionării şi viabilităţii sistemului bancar. Mai multe detalii despre activitatea de supraveghere prudențială a băncii centrale găsiți aici.

Ti-a placut articolul?

Comentarii