Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Grup infracțional organizat, cercetat pentru trafic de minori. Suspecți, conduși la audieri

ro

03 Jul, 2020 12:53 980 Marime text
  • Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Giurgiu au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților S.I.G. și C.E.C., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de minori.

La data de 02.07.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților S.I.G. și C.E.C., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de minori.

În cauză s-a stabilit faptul că, în perioada martie – iulie 2020, membrii grupului infracțional au recrutat prin metoda loverboy mai multe persoane vătămate minore, de sex feminin, pe care, prin acte de amenințare, le-au obligat să practice prostituția pe raza județului Giurgiu și a municipiului București, în schimbul unor sume cuprinse între 50 și 100 de lei.

La data de 02.07.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu au efectuat 8 percheziții domiciliare, pe raza județului Giurgiu, în urma cărora au fost ridicate un pistol airsoft, mai multe cartele SIM, o macetă, substanțe vegetale susceptibile a fi droguri, mai multe telefoane mobile și tablete și alte bunuri susceptibile a fi folosite în activitatea infracțională.

În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul STPF Giurgiu și a jandarmilor din cadrul IJJ Giurgiu.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, precizează procurorii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii