Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce avere a venit Mihai Petre la CRPC

ro

05 Jan, 2010 01:09 2768 Marime text
cap_1.jpgCel care ocupă momentan funcţia de director coordonator la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa nu face parte din categoria directorilor cu averi demne de Top 500. Din contră, noul şef este aproape sărac lipit pământului: nu are nici terenuri, nici case, nici măcar vreun cont în bancă. Are în schimb o datorie de 30.000 de lei, bani împrumutaţi de la un prieten

Chiar Petre susţinea, în urmă cu câteva luni, că prietenul în cauză, un anume Cătălin Ghiuţă, i-a împrumutat banii - cu titlu oficial de sponsorizare - pentru a putea şi el contribui, precum colegii săi de partid, la campania electorală pentru parlamentarele din iunie 2009.

mihai_petre.jpgLa o simplă privire a ultimei declaraţii de avere pe care consilierul judeţean din partea PD-L, Mihai Petre a depus-o la data de 11 iunie 2009, sesizăm că noul director instalat în funcţie imediat după Crăciun, nu deţine nimic, în afară de datoria mai sus amintită. În declaraţia de avere are doar trecută suma, defalcată, pe care a încasat-o pe parcursul anului 2008 de la locurile de muncă pe care le-a ocupat, un total de 12.062 lei: 670 de lei de la SC Aliment Murfatlar SRL, 960 de lei de la SC Image Plus Consulting SRL, 299 de lei de la Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţie Publică Locală, plus 5.126 lei de la CJC şi 4.987 de lei de la Camera Deputaţilor, bani pe care i-a încasat de pe urma muncii depuse ca şi consilier al deputatului Stelian Duţu. Cu alte cuvinte, noul job pe care l-a obţinut, de altfel cu trudă, pare să fie o sursă tocmai bună pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară.

Potrivit ordinului nr. 1373 din 23.12.2009, Mihai Petre a fost instalat în funcţia de director coordonator al Comisariatului Regional cu trei zile înainte de încheierea lui 2009, pentru o perioadă de maxim patru ani, conform proiectului său de management.

Ajuns acum în funcţie de bază, probabil Mihai Petre va reuşi să-i achite datoria şi prietenului său cu atât mai mult cu cât salariul pe care îl va avea pe perioada cât va ocupa această funcţie ajunge, după cum el însuşi ne-a declarat, la 3.000 de lei, venit brut. În această sumă este inclus şi sporul de vechime - stabilit prin contract colectiv de muncă, indemnizaţie de conducere de 50% din venitul de bază, adică 1.739 lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii