Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Control al Curţii de Conturi la Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa. Debite la locuinţele de serviciu şi stabilirea eronată a salariilor (document)

ro

18 Feb, 2020 00:00 3151 Marime text

Camera de Conturi Constanţa a verificat în perioada 14.10.2019-22.11.2019 execuţia bugetară a Direcţiei de Pază Judeţeană Constanţa. Lucrătorii Camerei de Conturi au identificat mai multe nereguli în ceea ce priveşte salarizarea unor angajaţi (vezi raport acţiune audit în secţiunea „Documente”).


Urmare a verificărilor, a rezultat că în anul 2018 stabilirea salariilor angajaţilor s-a realizat prin raportarea eronată la gradaţia 5, pentru toate funcţiile de execuţie, în condiţiile în care sunt salariaţi care au în prezent gradaţia 3 şi nu este posibil ca aceştia să ajungă până în anul 2022 la gradaţia 5, ţinând cont de tranşele de vechime pentru care se acordă fiecare gradaţie, conform legii, pentru un număr de 14 salariaţi. Totodată, lucrătorii Curţii de Conturi au mai constat plata nelegală a sumei de 500 lei, reprezentând ore de pregătire profesională pentru angajaţii instituţiei.


Măsurile luate operativ de conducerea entităţii auditate pentru înlăturarea deficienţelor constatate


Au fost luate unele măsuri pentru evidenţierea corespunzătoare a clienţilor incerţi şi a ajustărilor pentru deprecierea creanţelor.


- Pentru locuinţele de serviciu închiriate, entitatea a stabilit şi comunicat debitele din penalităţi de întârziere în valoare de 5.854 lei, încasând operativ suma de 1.504 lei.
- În timpul misiunii de audit, entitatea auditată a întreprins unele măsuri în sensul stabilirii modului de calcul corect în ceea ce priveşte încadrarea salariaţilor pe funcţii, ţinând cont de vechimea şi specialitatea în muncă, conform statului de funcţii aprobat la nivelul ordonatorului principal de credite, UATJ Constanţa. De asemenea, s-a procedat la întocmirea dosarelor de personal, în mod cronologic, ţinând cont de toate modificările survenite în încadrarea şi exercitarea atribuţiilor.
- Au fost înregistrate în contabilitate bunurile primite cu titlu gratuit, în anul 2018, de la furnizorul de servicii de telefonie mobilă.


Măsurile dispuse şi recomandările formulate de Camera de Conturi


Pentru abaterile identificate, s-au formulat recomandări cu privire la respectarea prevederilor legale privind încasarea veniturilor, efectuarea cheltuielilor, organizarea evidenţei contabile şi a sistemelor de control intern.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii