Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:43 31 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Căi amenajate pentru circulația bicicletelor pe bulevardul Tomis

ro

06 Apr, 2020 09:09 1537 Marime text
Proiectul de investiții în modernizarea bulevardului Tomis, tronsonul cuprins între strada Poporului și bulevardul Mamaia, vizează îmbunătățirea mobilității urbane prin sporirea gradului de confort, creșterea siguranței circulației pietonale și rutiere și promovarea transportului alternativ.

Un rol important îl are introducerea spațiului partajat și crearea infrastructurii pentru circulația bicicletelor pe tronsonul menționat, prin asigurarea continuității pistelor existente pe sectorul cuprins între bulevardul Mamaia și strada Traian.

În acest sens, se amenajează piste pentru bicicliști, fiind turnat primul strat de asfalt pe sensul de mers spre bulevardul Mamaia, în zona care a fost reabilitată.

Concomitent, suprafața pietonală decopertată este recondiționată prin montarea de pavele și amplasarea de borduri noi, transformând bulevardul într-o arteră modernă.

Aspectul spațiului public urban a fost îmbunătățit iar alveola destinată stației pentru mijloacele de transport în comun a fost refăcută.

Lucrările de modernizare a traseelor pietonale continuă și în alte zone din oraș.

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii