Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Acțiune de informare și verificare, în autobuzele care transportă elevi

ro

22 Oct, 2020 11:04 1630 Marime text
  • Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cu sprijinul polițiștilor locali, au derulat o acțiune de informare și verificare, în autobuzele care transportă elevi către unitățile școlare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

 Astăzi, 22 octombrie, începând cu ora 07.00, polițiștii constănțeni au derulat o acțiune de prevenire a răspândirii noului coronavirus în mijloacele de transport în comun, care se deplasează către unitățile școlare din municipiul Constanța.

În acest context, polițiști ai Biroului Siguranță Școlară și Biroului Rutier Constanţa, împreună cu celelalte organe abilitate de control, au verificat dacă măștile de protecție fizică sunt purtate corespunzător, atât de către conducătorii auto, precum și de către elevi, și dacă este respectată distanța minimă de siguranță între călători.  


Potrivit IPJ Constanța, rolul acestor activităţi nu este acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica elevilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Toți cetățenii trebuie să conştientizeze că viaţa şi sănătatea sunt cele mai importante!

În acțiuni au fost angrenați și lucrători din cadrul serviciului public de transport local de persoane.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii