Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Mihail Kogălniceanu şi-a sărbătorit ziua Ce surprize le-a pregătit localnicilor primarul Ancuţa Belu (galerie foto)

ro

08 Sep, 2014 00:00 2770 Marime text
Duminică a fost o zi specială pentru locuitorii comunei Mihail Kogălniceanu. În Parcul Central, muzica a răsunat de la orele amiezii până în seară, iar localnicii au fost bucuroşi să primească vizita a numeroşi artişti şi a unor invitaţi de seamă.

A fost şi un moment al felicitărilor, dar şi unul al bilanţului. Toate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, veteranii de război, elevii şi cadrele didactice cu rezultate deosebite au primit distincţii din partea primarului Ancuţa Belu. De asemenea, s-au acordat diplome de merit şi ansamblurilor, soliştilor şi sportivilor din localitate. Buna dispoziţie a fost întreţinută de artişti cunoscuţi precum Paula Seling, Carmen Rădulescu, ansamblul Teleormanul, Florin Vasilică şi Jean de la Craiova. De asemenea, au susţinut recitaluri de excepţie şi Eusebiu Gafiţa, Denisa Trofin, Elena Platica, Alma şi Nikolaos Papadopoulos. Pe scena amenajată în Parcul Central al localităţii au concertat şi ansambluri şi solişti din Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, Mangalia, Medgidia, Siliştea, Castelu, Independenţa, Constanţa, dar şi de dincolo de graniţă, din Alexandria şi Republica Moldova.
Amfitrionii sărbătorii au fost Freddy Camacco şi Ana Maria Petre. Un spectaculos foc de artificii a încheiat şi în acest an Ziua comunei, eveniment care a reunit un număr mare de spectatori.

Primarul din Crihana Veche, alături de localitate

Rodica Cucereanu, primarul localităţii Crihana Veche, şi ansamblul Crihănenii din Republica Moldova s-au numărat printre invitaţii speciali ai acestei ediţii. De altfel, ei sunt prin excelenţă fraţii localităţii, dat fiind că pe 31 august 2013 a fost semnat acordul de înfrăţire dintre localităţile Crihana Veche şi Mihail Kogălniceanu.

„Această zi nu a fost aleasă întâmplător“


Ziua Localităţii Mihail Kogălniceanu a fost instituită în urmă cu trei ani, la iniţiativa primarului Ancuţa Belu. Dorinţa sa a fost aceea de a ţine comunitatea unită, sărbătoarea fiind iniţiată în ideea de a exista un prilej pentru autoritatea locală de a fi mai aproape de cetăţenii pe care îi reprezintă, dar şi pentru a se crea o nouă ocazie pentru localnici să petreacă împreună.

Cât priveşte ziua aleasă pentru sărbătoare, aceasta are o semnificaţie importantă pentru toţi locuitorii. „Această zi nu a fost aleasă întâmplător, întrucât marele istoric Mihail Kogălniceanu s-a născut la data de 6 septembrie 1817. De aceea, la cea de-a treia ediţie a Zilei Comunei sunt prezente personalităţi marcante ale culturii româneşti, dar şi din diverse domenii“, a precizat primarul Ancuţa Belu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii