Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce decizie a luat Ministerul Sănătăţii în privinţa Spitalului CFR Constanţa

ro

11 Nov, 2013 00:00 2428 Marime text
Conform Legii nr. 194/2013 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, contractul de management şi, respectiv, contractul de administrare încetează „în cazul existenţei a 3 luni consecutive de plăţi restante, a căror vechime este mai mare decât termenul scadent de plată, respectiv a arieratelor, conform prevederilor legale sau contractuale”.

În urma analizelor şi evaluărilor trimestriale ale managerilor unităţilor sanitare cu paturi din subordinea Ministerului Sănătăţii, cinci dintre aceştia au înregistrat arierate, timp de 3 luni consecutiv: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Spitalul CFR Constanţa, Spitalul Clinic CF Iaşi, Spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon Focşani şi Spitalul Comunal Vidra. Ministrul Sănătăţii reevaluează activitatea managerului Spitalului CFR Constanţa (Dorel Oprea) şi a managerului Spitalul Clinic CF Iaşi ale căror arierate au fost reeşalonate, conform deciziilor emise de direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene.

Reamintim că Spitalul CF Constanţa a trecut în subordinea Ministerului Sănătăţii primăvara trecută. Din 2006 până în 2012, reprezentanţii spitalului nu au putut să achite pentru angajaţii săi obligaţiile fiscale şi, astfel, unitatea spitalicească a acumulat o datorie de trei milioane de lei. Pentru că nu avea de unde să îi plătească, în 2012 s-a pus problema executării silite, doar că reprezentanţii spitalului au stabilit ca cei de la Ministerul de Finanţe să facă un grafic de eşalonare a datoriei pe 60 de luni. Asta înseamnă că trebuie să plătească dobânzi în valoare de alte 3,5 milioane de lei. De asemenea, consilierii judeţeni constănţeni au aprobat în şedinţa ordinată din 7 august proiectul referitor la promovarea unei hotărâri de guvern privind preluarea managementului Spitalului Clinic Căi Ferate Constanţa de la Ministerul Sănătăţii de către Consiliul Judeţean. În una din dintre cele două clădiri ale respectivei unităţi spitaliceşti (una pe bulevardul 1 Mai şi alta în Port) ar putea fi amenajat un spital pentru copii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii