Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bucurie în lumea copiilor Este Ziua internațională a ștrumfilor. Cine este creatorul îndrăgitelor personaje animate (video)

ro

25 Jun, 2020 07:22 2271 Marime text
  • Ele au inspirat numeroase discuri și CD-uri care s-au vândut în milioane de exemplare, întregi colecții de figurine și jucării și numeroase alte produse.
  • Strumfii s-au nascut in 1958, ca personaje de benzi desenate, iar de atunci au cucerit atat micile, cat si marile ecrane.
La 25 iunie, ştrumfii sunt celebraţi de fani din întreaga lume cu ocazia Global Smurfs Day.
 
La această dată, în anul 1928, se năştea desenatorul belgian Pierre Culliford, cunoscut sub pseudonimul Peyo, creator al – îndrăgitelor personaje animate.
 

"Puţine personaje de film sunt atât de renumite ca ştrumfii - timp de peste 50 de ani, ei au fost nişte adevărate legende ale culturii populare, adorate de toate generaţiile. Creaţiile lui Peyo rezistă în timp şi de aceea se cuvine să sărbătorim Ziua Internaţională a Ştrumfilor chiar de ziua sa aniversară", a declarat Marc Weinstock, preşedintele de marketing internaţional al Sony Pictures.
 

Povestea ștrumfilor, imaginată de același Peyo, a debutat în 1958, odată cu crearea unor cărți de benzi desenate, care au fost ulterior transpuse atât pe marele, cât și pe micul ecran. De-a lungul anilor, micile creaturi albastre au trecut dincolo de paginile cărților sau de marile și micile ecrane. Ele au inspirat numeroase discuri și CD-uri care s-au vândut în milioane de exemplare, întregi colecții de figurine și jucării și numeroase alte produse.

În total, peste 3.000 de produse derivate au fost create pe baza ștrumfilor, iar firme și companii renumite și-au transmis mesajele publicitare cu ajutorul ștrumfilor.
 
Alături de Valentine's Day și Halloween, Ziua Internațională a Ștrumfilor a câștigat atenția românilor, care în ultimii ani au organizat tot felul de evenimente la care participanții sunt invitați să participe îmbrăcați în costume de ștrumfi.

Strumfii s-au nascut in 1958, ca personaje de benzi desenate, iar de atunci au cucerit atat micile, cat si marile ecrane. Lumea lor a inspirat figurine, discuri si alte obiecte vandute in milioane de exemplare.

Sursa foto-video: Youtube/ Ștrumfii • Română
 



 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii