Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANSVSA. Mai multe feluri de înghețată cu oxid de etilenă, retrase de la vânzare. Apelul către consumatori

ro

02 Aug, 2021 12:20 4165 Marime text
  • Noi alerte alimentare de retragere a unor sortimente de îngheţată care conţin substanţe toxice au fost emise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).
Astfel, 20 de sortimente de îngheţată au fost retrase din lanțul de hypermarket-uri Carrefour și alte patru urmează a fi scoase din Auchan. De asemenea, ANSVSA a emis o alertă pentru trei sortimente de înghețată de la METRO, marcă proprie.

Froneri Polonia și Froneri Franța, în calitate de producători ai produselor Milka și Kit Kat, au fost informate de către unul dintre furnizorii lor cu privire la o problemă de reglementare referitoare la un număr mic de loturi de ingrediente stabilizatoare pe bază de plante, utilizate în producția sa de înghețată și care a afectat, de asemenea, un număr de producători, deoarece acesta este un ingredient comun utilizat la fabricarea înghețatei. Loturile respective de ingredient stabilizator depășesc limitele legale permise de reglementările în materie pentru oxidul de etilenă.

 „Conform reglementărilor în vigoare, produsele afectate aflate sub controlul nostru au fost plasate în carantină, și am început o campanie de retragere a acestora”, transmit reprezentanții ANSVSA.


Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus cel târziu până la data de: 09.08.2021.

Metro Cash & Carry Romania, că urmare a notificării primite din partea producătorului Froneri France SAS, a inițiat retragerea de la comercializare și de la clienți a articolelor menționate mai jos. Motivul rechemării - prezență oxid de etilenă în aditivulul utilizat - gumă de carruba.

„În cazul în care ați cumpărat produsele menționate mai sus, vă rugam să nu le consumați și să le returnați în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 20.08.2021, urmând să primiti contravaloarea lor”, informează ANSVSA.


Vă informam că, urmare a notificării primite din partea producătorului Froneri Franța, CARREFOUR ROMANIA SA a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolelor menționate mai jos. Motivul rechemării - prezență oxid de etilenă în aditivul utilizat în fabricarea produselor - gumă de carruba.

Produsele menționate mai sus au fost livrate la nivel national, în toate magazinele din rețeaua Carrefour.

Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor vă fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Pentru a vedea care sunt sortimentele, puteți consulta secțiunea „Galerie foto” a materialului.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii