Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:03 22 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajutoare de urgenţă Un copil din comuna Agigea cu probleme medicale a primit 7.000 de lei de la Guvernul României

ro

09 Aug, 2019 00:00 421 Marime text
Guvernul României a adoptat în şedinţa de ieri o hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 973.700 de lei pentru sprijinirea unui număr total de 280 de familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundaţii şi fenomene meteorologice severe, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora.
 
La propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate datorate calamităţilor naturale, incendiilor, accidentelor, precum şi pentru alte situaţii deosebite cauzate de starea de sănătate ori având la bază alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, precum şi în alte situaţii stabilite prin hotărâre a Guvernului, care va cuprinde şi procedura şi/sau condiţiile de acordare. Aceste ajutoare de urgenţă se suportă din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.
 
Familiile şi persoanele singure provin din judeţele: Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti.
 
Potrivit proiectului adoptat de Executiv, un copil din comuna Agigea, judeţul Constanţa, cu probleme medicale a primit suma de 7.000 de lei. Solicitarea ar fi fost făcută prin intermediul Prefecturii Constanţa încă din luna mai a.c., potrivit Biroului de Presă al instituţiei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii