Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

20 de noi locuri de muncă Două hale imense de depozitare vor fi construite la Ovidiu

ro

29 Aug, 2016 00:00 1996 Marime text
 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a emis acordul de mediu, în cadrul ședinței Comisiei de Analiză Tehnică din data de 26 august, pentru proiectul intitulat “Construire hale depozitare și împrejmuire”, depus de Doina și Dumitru Vreme. Viitoarele depozite ar urma să fie amplasate pe strada Tulcei numărul 9 din orașul Ovidiu, conform lucrărilor supervizate de IMC Studio Cad SRL.
 
Potrivit memoriului de prezentare a proiectului depus la APM Constanța, este vorba despre două hale în care ar urma să se depoziteze elemente prefabricate din beton armat și precomprimat, precum: dale, borduri, stâlpi și grinzi. Halele de depozitare vor fi amplasate pe un teren de 5.000 de metri pătrați, situat în zona vestică a orașului Ovidiu, în apropiere de drumul comunal 88, zonă ce găzduiește mai multe unități economico-industriale de depozitare decât locuințe. Cele două construcții vor fi realizate pe o structură din elemente metalice. Amplasamentul se află la o distanță de aproximativ doi kilometri de Sit Natura 2000 și de lacul Siutghiol, care nu vor fi afectate în niciun fel de executarea lucrărilor și de funcționarea obiectivului, conform documentației depuse la APM Constanța și întocmite de inginerul în studii pentru protecția mediului Adriana Selea.
 
Prima hală va cuprinde o sală de conferințe, mai multe birouri și un showroom, spațiu în care se vor asigura activități de consultanță și prezentare în domeniul tehnologiilor de construcții. Aceasta va fi formată din parter, spațiu în care se vor regăsi recepția, mai multe grupuri sanitare, dușuri și vestiare, dar și un spațiu destinat centralei termice, și supantă, în care se vor regăsi arhiva, grupurile sanitare, birourile și secretariatul. Accesul în hală se va face diferențiat. Clienții vor avea acces prin fațada principală, iar angajații și marfa vor intra prin fațada laterală stângă.
 
Cele două clădiri, în care vor lucra aproximativ 20 de angajați, vor comunica între ele prin uși de tip garaj. Depozitarea materialelor se va face pe palete, iar marfa va fi manevrată cu ajutorul motostivuitoarelor. De menționat că terenul va fi împrejmuit de un gard viu și de piatră naturală.
 
Conform aceluiași document, halele vor fi alimentate cu apă dintr-o gospodărie proprie, pe care beneficiarii intenționează să o construiască pe același teren. Gospodăria prevede un rezervor de acumulare cu o capacitate de 116,00 metri cubi, dar și o stație de pompare. Rezervorul va fi amplasat în subteran și va fi alimentat de cisterne auto de la surse externe. Proiectul prevede și o rețea de hidranți interiori și exteriori, pentru stingerea eventualelor incendii. Pentru angajații și clienții firmei, proprietarul va asigura apă îmbuteliată, întrucât apa din rezervorul subteran este considerată apă industrială.
Apele uzate de la grupurile sanitare vor fi eliminate într-o fosă septică, amplasată în limita terenului, fosă ce va fi vidanjată periodic de societăți specializate.
 
Încălzirea spațiilor se va realiza cu ajutorul unei centrale termice, alimentată cu combustibil solid pe bază de lemn. Centrala va fi amplasată într-o cameră proprie, cu acces din exterior. După ce lucrările de construcție a celor două hale vor fi terminate, pe spațiul rămas liber se vor  realiza plantații de spații verzi, arbuști și arbori ornamentali.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii