Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În două săptămâni se dau în folosinţă încă patru săli de clasă la şcoala din Corbu (galerie foto)

ro

25 Nov, 2011 01:00 2036 Marime text
Corbu_Marian_Galbinasu_4.jpgLucrările privind reabilitarea şi extinderea cu patru clase a şcolii din Corbu sunt pe ultima sută de metri. Zilele următoare se vor definitiva lucrările mici care au mai rămas de realizat în interior, urmând ca până la mijlocul lunii decembrie cel târziu, chiar înainte de vacanţa de iarnă, copiii să înceapă să-şi desfăşoare cursurile aici.

Potrivit celor declarate de primarul localităţii, Marian Gălbinaşu, a mai rămas de montat parchetul şi centrala termică şi de făcut curăţenia ca într-o casă nouă. Termenul de finalizare a lucrării este 25 noiembrie. În răstimpul în care au fost efectuate aceste lucrări, copiii au învăţat în incinta Căminului Cultural, într-un spaţiu special amenajat. De asemenea, administraţia locală a asigurat şi tot necesarul de combustibil pentru încălzirea şcolii pentru această iarnă, iar pentru depozitarea lemnelor a fost deja turnată fundaţia magaziei de lemne, aflată în spatele şcolii.

De asemenea, a fost achiziţionat de la o persoană fizică din comună un teren de 1.000 de metri pătraţi pe care aceasta o avea în proprietate, pentru a mări terenul şcolii, întrucât extinderea unităţii de învăţământ s-a făcut peste terenul existent.

În perioada următoare se va depune spre finanţare un proiect referitor la realizarea unui centru de tineret. Acesta se va realiza pe un vechi amplasament, situat lângă şcoală, care va fi extins şi etajat. Valoarea totală a lucrării este de 30 de miliarde de lei vechi. Proiectul a fost depus spre finanţare prin Zona Metropolitană, prin fonduri din Programul Operaţional Regional, Axa 1.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii