Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Temple, restaurant sau camp de lupta?

ro

15 Jul, 2010 00:00 14908 Marime text

p1-temple_1___.jpg

_stele_temple.jpg

 

 

Restaurantul Temple este situat pe bulevardul Mamaia nr. 80, în apropierea spitalului Militar. Când auzi numele şi vezi sigla (acel scut) ai impresia că vei intra într-un restaurant medieval. Şi îţi creezi aşteptări mari. Dar în interior îţi vei schimba părerea. Sunt ceva săbii agăţate pe pereţi, dar cam atât.

Totul este aranjat după ochi, fără prea multă logică. Parcă ai intrat într-un hambar cu pereţii verzi (o culoare urâtă care nu se asortează cu nimic din restaurant). Mesele sunt aşezate pe trei linii, de la un capăt la celălalt, şi sunt destul de înghesuite. Dacă vrei intimitate, nu ai ce căuta aici. Sunt interesante acele frapiere agăţate de fiecare masă pe care le-am observat şi la Marco Polo şi care te ajută să nu îţi aglomerezi masa cu sticle. Poţi pune orice fel de sticle, nu neapărat de şampanie. Este amenajată şi o terasă foarte mică. Nu am văzut loc mai mic ca acela într-un restaurant în viaţa mea. Este simpatică în felul ei, dar acele cinci, şase mese sunt foarte apropiate. Dacă sunt toate ocupate, nu-mi dau seama cum se strecoară ospătarii printre ele. Servirea nu este nici rea, dar nici excelentă. Ospătarii sunt rapizi, dar nu prea vorbesc cu tine. Nu vreau să lase treaba şi să se pună cu mine la taclale, dar măcar un „Ce doriţi să serviţi?“ ar fi plăcut. Pur şi simplu a venit la masă şi aştepta să-i spun comanda. Am mâncat o ciorbă de văcuţă foarte bună. Destul de consistentă, plină de legume şi carnea chiar există. Nu este nici foarte scumpă, cu opt lei primeşti ciorbă, smântână şi ardei iute. Dacă mai bei ceva, laşi şi ciubuc, nu depăşeşti 20 de lei. Un preţ normal pentru astfel de restaurante. Deseori, în acest local poţi vedea oameni cunoscuţi din oraş, în special din „echipa Mazăre“.

p8-temple_2.jpg

Temple funcţionează pe societatea British Star SRL, administrată de Evelina Lupea, care se mai ocupă de Nikistar 2007 SRL şi Nik Star SRL.

La sugestia unei prietene, voi acorda stele, de la unu la cinci, fiecărui restaurant începând cu acesta, care primeşte trei stele. Nu a primit mai multe deoarece nu au profitat de acel spaţiu pe care, cu o investiţie nu foarte mare, îl puteau amenaja în stil medieval, aşa cum sugerează numele.

 

 

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un cetatean al Constantei 29 Jan, 2011 04:00 Este printre putinele restaurante din Constanta care arata frumos si se mananca f bine. Nu stiu de unde stie madam Popa cum arata un restaurant medieval ....probabil ca de acolo vine dupa gusturi, daca s-ar plimba si a prin lume ar vedea ca multe pub-uri, in spcial englezesti au culoare verde peste 70 la suta. Dar probabil ca Popa nici la iarba verde nu prea iese. Probabil restaurantul Scoica o face sa se simta in largul ei , acolo este un chici total, la design ma refer,mancarea fiind buna si acolo. Cunosc resturantul,e drept nu prea da afara de clienti dar am mancat si m-am sismtit bine acolo, terasa adevarat e prea inghesuita dar cand orasul e plin de figuri si nu merg la un restaurant pana nu sunt vazuti din strada, mai faci si compromisuri. Am dat din greseala peste articolul asta si am fost putin deranjat de exprimarea d-nei, care pare cam "subiectiva" in ce scrie pe aici ( din moment ce pronuntat " echipa Mazare " , motiv pentru care am scris si acest comentariu .
  • Mirare 15 Jul, 2010 17:24 Se pare ca nu sunt chiar atat de batuti in cap constantenii pe cum credeam si s`au prins ca Temple e un mic cuibusor masonic detinut de Strutinsky.
  • administrator 15 Jul, 2010 11:45 Puteti trimite pozele pe adresa tomis@ziuact.ro Va multumim!
  • justice 15 Jul, 2010 09:41 e localul masonerie luat de sorin strutinschi de la ion draica care era proprietarul si inselase bancile dar si pe saceanu-vin acolo sristi politiesti masoni vreti poze? vi le dau-rau ama juns cu masonii astia-sint si mazare si sorin lucian ionescu s a
  • Pentru Cotidianul Ziua 15 Jul, 2010 01:23 defapt localul asta este a lui Sorin-Gabriel Strutinsky care este asociat cu Doamna Evelina Lupea.Si din cate am auzit eu, "restaurantul" asta este CENTRUL afacerilor din Constanta..din cauza ca restaurantul in sine nu cred ca produce profit, pentru ca mai de fiecare data cand am fost acolo sa mananc ceva pe timp de zi era complet gol, dar dimineata gasesti in jur de 20 de persoane imbracate la costum,cu geamantane si harti, asteptant ore bune la coada pentru a avea o mica conversatie in camera privata din separeu cu Domnul Struntinsky, si mi s-a mai intamplat sa il vad si pe Domnul Primar Radu Mazare de 2 ori intr-o saptamna, si asta din cate am vazut eu, ca probabil ca se intampla mult mai des.iar oamenii care frecventeaza acest local si pe care ii recunosc sunt acestia: Ramona Dospinescu, Nicolae Dospinescu,Nicuşor Constantinescu