Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corinadrul, condiment şi medicament

ro

19 May, 2014 13:10 1492 Marime text

Coriandrul, plantă aromatică asemănătoare pătrunjelului, cu gust dulce-amărui şi numeroase proprietăţi medicinale, este utilizat de mii de ani în scopuri terapeutice.
Din această plantă sunt folosite atât frunzele proaspete, cât şi seminţele, având un conţinut ridicat de siliciu, acid linoleic, taninuri şi vitamina C. Acţionează ca un puternic tonfiant pentru întregul organism şi poate trata stările cauzate de oboseala cronică, astenie, dar şi stările anxioase şi depresive. Contribuie la stimularea secreţiilor digestive, favorizează eliminarea gazelor intestinale şi poate ameliora durerile abdominale. Este foarte util în calmarea durilelor provocate de colici la bebeluşi.
Prin adăugarea de coriandru în mâncăruri poţi preveni bolile cardiovasculare cauzate de depunerile de colesterol şi trigliceride pe vasele de sânge. Printre afecţiunile pentru tratarea cărora mai este cunoscut coriandrul se numără şi cele reumatice, gastrice şi intestinale. În plus, coriandrul contribuie la normalizarea nivelului de insulină la diabetici, diminuând colesterolul, arată un stidiu realizat la Universitatea din Ulster. Tratamentul se face prin consumul zilnic a câte unui litru de infuzie de seminţe.
Frunzele de coriandru au proprietatea de a trata alergiile, având un conţinut substanţial de antihismatice naturale, bioflavonoide şi vitamina C. Tratamentul constă în consumul frunzelor de coriandru, în salate, în cure de minumum 12 zile.
În afara persoanelor care au alergie la această plantă, pentru consumul de coriandru nu există alte contraindicaţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii