Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:10 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Constanța

ro

08 Apr, 2011 23:18 661 Marime text

Stimate domnule primar,

În calitate de președinte al organizației județene Constanța a Partidului Democrat Liberal vă solicit public să luați măsurile necesare pentru soluționarea problemelor ridicate de salariații Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanța.

Realitatea fără echivoc ne demonstrează că soluția se află la îndemâna autorității locale, a cărei activitate o "dirijați" în mod activ și autoritar.

În speță, fac referire la Anexa 3, Capitolul II, articolul 15, alineatul 2, din Legea 284/28.12.2010, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice - Reglementări specifice personalului din sănătate, din unităţile de asistenţă medico-socială şi din unităţile de asistenţă socială/servicii sociale - care stipulează: "Locurile de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporului, precum şi condiţiile de acordare a acestuia se stabilesc de către ordonatorul de credite, cu consultarea sindicatelor sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, în limita prevederilor din regulamentul elaborat potrivit prezentei legi, având la bază buletinele de determinare sau, după caz, expertizare, emise de către autorităţile abilitate în acest sens".

Consider că este cât se poate de clar că mărimea concretă a sporului, precum și condițiile de acordare a acestuia sunt numai atributul autorității locale, adică a primarului și a Consiliului Local.

Ca atare, vă solicit pe această cale să vă achitați de obligațiile morale dar mai ales legale pe care le aveți față de salariații Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanța.

Nu în ultimul rând, consider că puteți identifica inclusiv fondurile necesare pentru reabilitarea Căminului și îngrijirea mai bună a vârstnicilor din Cămin.

Îmi exprim speranța că veți da curs solicitării mele și că, astfel, veți ține cont de necazul oamenilor și nu de interesul politic de moment.

#####.

Christian Gigi CHIRU

Președinte al organizației județene Constanța

a Partidului Democrat Liberal

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii