Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - 02.12.2021

ro

02 Dec, 2021 14:36 801 Marime text
                                                        Nr. 110633 din 2 Decembrie 2021
 
COMUNICAT DE PRESĂ
 
ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL
 SARS-CoV-2 PE RAZA JUDEȚULUI IALOMIȚA
 
 
Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au intensificat la data de 1 decembrie a.c. acțiunile preventiv-reactive, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2, acționând în zonele aglomerate unde au avut loc manifestări prilejuite de sărbătoarea națională, în centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Ialomița.
 
Pe parcursul desfășurării acțiunilor, au fost continuate activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.
 
Astfel, ieri, 1 decembrie, polițiștii ialomițeni au verificat 180 de locații, 96 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 20 de mijloace de transport persoane.
 
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 85 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea  prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare de 21.250 lei.
 
De asemenea, polițiștii ialomițeni au verificat peste 400 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.
 
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii