Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - 29.12.2022

ro

29 Dec, 2022 15:27 814 Marime text
                                                              Nr. 54.371/29.12.2022        
 
 
TRECEREA ÎN NOUL AN, ÎN SIGURANŢĂ!
 
La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomița au fost luate măsuri suplimentare pentru menţinerea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică la trecerea dintre ani. Peste 90 de poliţişti vor fi zilnic la datorie, pentru ca ialomițenii să sărbătorească trecerea în Noul An în liniște și siguranță.
În perioada 30 decembrie a.c. – 2 ianuarie 2023, odată cu sărbătorirea trecerii în Noul An, la nivelul județului Ialomița va fi mobilizat un dispozitiv similar celui care a acționat în perioada Crăciunului. Astfel, poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița vor fi la datorie, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
Pentru un sfârșit de an în siguranță, zilnic, peste 50 de patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto vor acţiona pe raza județului Ialomița pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale iar efectivele de poliție rutieră vor utiliza autospecialele dotate cu aparatură radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.
O atenție deosebită va fi acordată menținerii climatului de siguranță publică în noaptea dintre ani. Poliţiştii ialomițeni vor fi prezenţi în stradă, în zonele cu aflux mare de public sau în cele în care vor fi organizate manifestări cu prilejul Revelionului. Aceștia vor patrula în zonele aglomerate, pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale și aplanarea stărilor conflictuale.
Polițiștii rutieri și de ordine publică ialomițeni vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri din județul Ialomița, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
De asemenea, poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum şi în staţii, triaje de cale ferată.
Apelul de urgenţă, prin care ne găsiţi mereu la datorie, este 112 - APEL DE URGENŢĂ
RECOMANDĂRI PENTRU SĂRBĂTORI DE IARNĂ ÎN LINIȘTE ȘI SIGURANȚĂ:
• Aveţi mare grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc.;
• Asiguraţi-vă că aţi încuiat locuinţa când plecaţi de acasă ;
• Nu permiteţi persoanelor necunoscute să intre în casa dumneavoastră, indiferent de pretextul folosit. Dacă se prezintă a fi reprezentanţi ai unor instituţii, societăţi etc., cereţi-le un document de legitimare;
• Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri’’; de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni;
• Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când va aflaţi în locuri publice;                
• Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere;
•  Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate; ei pot fi escroci, al căror scop este acela de a vă înşela;
• Nu răspundeţi la provocări cu violenţă; încercaţi să evitaţi conflictele, iar dacă nu reuşiţi, sunaţi de urgenţă la S.N.U.A.U. 112- apel gratuit;
• Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de aburii alcoolului;
• Respectaţi toate regulile de circulaţie, fie că sunteţi pieton sau conducător auto, indiferent de cât de mult vă grăbiţi. VIAŢA  ARE  PRIORITATE!
CĂLĂTORIȚI ÎN SIGURANȚĂ!
Ce trebuie să aveți în vedere atunci când plecați de acasă:
- Nu este bine să comunicaţi tuturor date despre plecarea dumneavoastră pentru o perioadă mai lungă și nu postați pe rețelele de socializare aceste detalii. Puteți deveni victima hoților din locuințe!
- Dacă plecați cu mașina, interesați-vă despre condițiile meteo și alegeți corect ruta. Puteți lua în considerare și rute de rezervă, ținând cont că valorile de trafic pot crește.
 
- Asigurați-vă că autoturismul funcționează în regulă, că aveți valabile asigurarea obligatorie și inspecția tehnică periodică (I.T.P.).
- De asemenea, vă reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.
- Dacă plecați cu trenul, trebuie să fiți foarte prudenți în gară! Hoții de buzunare acționează în locurile aglomerate. Nu vă lăsați bagazele nesupravegheate și nu aveți încredere în persoanele abia cunoscute.
- Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii