Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:54 27 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - 22.08.2022

ro

22 Aug, 2022 16:17 331 Marime text
                                                        Nr. 54313 din 22 August 2022
 
 
ACȚIUNE RUTIERĂ PE LINIA TRANSPORTULUI DE PERSOANE
 
 
În această dimineață, în intervalul orar 06.00-09.00 polițiștii din cadrul structurilor rutiere ale Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița au desfășurat o acțiune pe linia transportului public de persoane.    
 
Acțiunea a vizat verificarea următoarelor aspecte:
-        deținerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane;
-        respectarea traseului și a graficului de circulație, cu opririle aferente;
-        respectarea capacității maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane;
-        valabilitatea inspecției tehnice periodice a autovehiculelor;
-        testarea alcoolscop a conducătorilor auto.
 
În cadrul activităților, polițiștii au verificat 20 de autovehicule și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 6.500 de lei.
 
Polițiștii continuă astfel de activități pentru responsabilizarea conducătorilor auto având în vedere că începe și noul an școlar și traficul va fi mai intens.
 
Scopul acţiunii a fost unul preventiv şi a vizat impunerea disciplinei rutiere în domeniul transportului public de persoane şi menţinerea trendului descendent în ceea ce priveşte numărul de evenimente rutiere în care pot fi implicate astfel de autovehicule.
 
Polițiștii reamintesc conducătorilor auto care efectuează transport de persoane că nerespectarea obligației de a efectua transport rutier de persoane numai în limita numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare, se sancționează cu amendă de la 9.000 la 12.000 de lei.
 
De asemenea, nerespectarea de către conducătorul auto, în cazul efectuării transportului rutier de persoane, a obligației de a emite bilete sau legitimații de călătorie sau emiterea de bilete sau legitimații de călătorie necorespunzătoare tarifelor aferente distanței parcurse de persoanele transportate, se sancționează cu amendă de la 9.000 la 12.000 de lei.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii