Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - Acțiune a polițiștilor băcăuani pentru depistarea celor care depăşesc viteza legală

ro

16 Aug, 2021 15:55 846 Marime text
Nr. 506818 din 16 august 2021
                         
                                                                   
 

 
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR  BĂCĂUANI PENTRU DEPISTAREA CELOR CARE DEPĂŞESC VITEZA LEGALĂ
 
 
Poliţiştii băcăuani au scos radarele pe drumurile publice din judeţ, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală. S-au folosit echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrul portabil model TruCAM.

În perioada 09-15 august a.c., polițiștii rutieri, sprijiniți de efective de ordine publică, au acționat, pe drumurile publice din judeţ pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă limita legală de viteză.
 
În urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 1.000 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitelor legale de viteză și au verificat în trafic peste 2.300 de autovehicule. Au fost efectuate peste 2.000 de testări cu aparatul etilotest, fiind constatate 6 infracțiuni de conducere sub influența alcoolului. Totodată, polițiștii au constatat în flagrant delict alte 14 infracțiuni la regimul circulației rutiere.
 
De asemenea, polițiștii au reținut 301 permise de conducere pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.
 
Exemplu: Polițiștii au depistat în afara localității Cleja, un bărbat de 41 de ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 165 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei și i s-a reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.
                 De asemenea, un conducător auto, de 66 de ani, din județul Prahova a fost depistat de aparatul radar, în timp ce rula cu o viteză de 131 km/h în localitatea Gheorghe Doja. Polițiștii l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei și i s-a reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.
 
Pentru prevenirea evenimentelor negative, polițiștii de la rutieră  vă reamintesc:
 
Respectaţi limita legală de viteză pentru fiecare segment de drum!
 
Manifesteaţi prudență sporită la volan,  adaptaţi viteza de deplasare condiţiilor de drum, măriţi distanța în mers și nu vă angajaţi în efectuarea unor manevre riscante în trafic!
 
În categoria evenimentelor negative sunt incluse, atât deplasarea cu viteză peste limita legală, cât şi neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de trafic, la cele meteo sau la starea părţii carosabile.
 
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii