Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita în România a Guvernatorului Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, Rolf Wenzel

ro

18 Jun, 2012 23:54 807 Marime text

Ministrul afacerilor externe Andrei Marga l-a primit astăzi, 18 iunie 2012, pe Guvernatorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), Rolf Wenzel, cu ocazia vizitei pe care acesta o întreprinde în România, în perioada 17-18 iunie 2012.

Este pentru prima dată când Rolf Wenzel vizitează ţara noastră, după preluarea mandatului de Guvernator, în decembrie 2011.

În cadrul întrevederii cu oficialul BDCE, ministrul afacerilor externe a subliniat importanţa implicării Băncii în finanţarea de proiecte cu caracter social în ţări membre ale Consiliului Europei, exprimând, totodată, sprijin pentru procesul de reformă menit să răspundă mai bine cerinţelor statelor beneficiare în actualele condiţii de criză.

Cei doi demnitari au evidenţiat colaborarea foarte bună dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, au trecut în revistă proiectele derulate cu sprijinul BDCE şi opţiunile ţării noastre pentru noi domenii de finanţare. În acest context, ministrul român al afacerilor externe a subliniat menţinerea interesului României pentru contractarea unor împrumuturi de la BDCE datorită condiţiilor avantajoase de creditare, inclusiv din perspectiva utilizării acestora pentru facilitarea accesării fondurilor structurale europene.

Informaţii suplimentare

România a devenit membră a BDCE în 1996, beneficiind până în prezent de împrumuturi din partea BDCE în următoarele domenii: reconstrucţia infrastructurii afectate de inundaţii, sănătate, învăţământ, protecţia copilului, construcţia de locuinţe sociale, protecţia mediului, cultură.

Până în prezent BDCE a acordat României 24 de împrumuturi cu o valoare totală de 1,3 miliarde EUR din care 10 împrumuturi, în valoare totală de 1,01 mld EUR, sunt în prezent în stadiu de implementare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii