Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe Andrei Marga a prim-adjunctului ministrului turkmen de externe Vepa Hadjiev

ro

20 Jul, 2012 01:26 1104 Marime text

Ministrul afacerilor externe Andrei Marga l-a primit, astăzi, 19 iulie, pe prim-adjunctul ministrului de externe al Turkmenistanului, Vepa Hadjiev, care efectuează o vizită de lucru în România în perioada19-20 iulie 2012.

Primirea demnitarului turkmen a avut loc în deschiderea celei de a treiarunde de consultări politice bilaterale româno-turkmene la nivel de secretar de stat/adjunct al ministrului de externe.

Ministrul Andrei Marga l-a felicitat pe demnitarul turkmen cu ocazia aniversării, pe 21 iulie 2012, a 20 de ani de la stabilirea de relaţii diplomatice între România şi Turkmenistan, moment ce reprezintă un bun prilej de a face un bilanţ al realizărilor şi de a explora noi căi de acţiune în plan diplomatic.

În cursul discuţiilor, a fost subliniată importanţa pe care părţile o acordă dezvoltării dialogului politic bilateral, cu accent pe necesitatea adoptării unui Plan de Acţiuni pentru transpunerea în practică a Declaraţiei politice comune prezidenţiale adoptate în iulie 2009 la Aşgabad. Totodată, ministrul Andrei Marga a indicat necesitatea dezvoltării contactelor la nivel guvernamental şi pe linie parlamentară.

Ministrul român de externe a salutat participarea Turkmenistanului la dialogul privind securitatea energetică pe coridorul Marea Neagră - Marea Caspică, precum şi perspectivele ca acesta să alimenteze cu gaz conducta trans-caspică, ca verigă importantă în Coridorul Sudic, la care România s-a angajat să participe cu proiectele Nabucco şi AGRI în regiunea extinsă a Mării Negre.

Demnitarul turkmen a abordat cooperarea în plan cultural-educaţional şi a mulţumit pentru suplimentarea numărului de burse acordate anual de statul român tinerilor din Turkmenistan. De asemenea, a fost salutată finalizarea negocierilor pentru semnarea unui nou Program interministerial de colaborare în domeniul educaţiei pentru perioada 2012-2017, a cărui semnare este programată pentru 20 iulie 2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii