Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe Andrei Marga, a ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Martin Harris

ro

17 May, 2012 22:43 857 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Andrei Marga, l-a primit astăzi, 17 mai 2012, pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Martin Harris.

Tematica convorbirilor s-a concentrat pe stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale dintre România şi Marea Britanie, precum şi pe modalităţile concrete de îmbunătăţire a cooperării la nivel bilateral şi european.

Cei doi oficiali au evidenţiat excelenţa relaţiilor între cele două ţări care funcţionează în cadrul Parteneriatului Strategic, remarcând, de asemenea, dinamica pozitivă a schimburilor comerciale, care au crescut din 2010, în ciuda crizei economico-financiare internaţionale, cu peste 10 %. Şeful diplomaţiei române a reiterat interesul pentru intensificarea investiţiilor britanice în economia României.

În cadrul discuţiilor, oficialul român a subliniat determinarea autorităţilor române de a continua reforma justiţiei şi combaterea corupţiei. În ceea ce priveşte agenda europeană, a fost evidenţiată necesitatea promovării, la nivel european, a unei agende pentru creşterea economică şi a competitivităţii, considerată cheia ieşirii UE din criza actuală. Totodată, au mai fost abordate problematica Parteneriatului Estic, cu accent pe Ucraina, precum şi perspectivele relaţiilor UE - Rusia.

Apropierea Summitului NATO de la Chicago a prilejuit şi un schimb de opinii privind angajamentul celor două state în construcţia democratică a Afganistanului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii