Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe român, Titus Corlăţean, cu ministrul afacerilor externe al Republicii Populare Chineze, Wang Yi

ro

25 Nov, 2013 20:42 607 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 25 noiembrie 2013, o întrevedere cu omologul său chinez, Wang Yi, în marja vizitei oficiale pe care premierul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze o efectuează la Bucureşti, în perioada 25-28 noiembrie 2013.

Şeful diplomaţiei române a evidenţiat momentul de excepţie reprezentat de vizita la Bucureşti a premierului chinez, cu dublă valoare simbolică, bilaterală şi regională. A salutat nivelul excelent al dialogului politic dintre România şi R. P. Chineză, bazat pe o tradiţie solidă de aproape şaizeci şi cinci de ani de cooperare. A subliniat contextul simbolic al aniversării în 2014, a 65 de ani de relaţii bilaterale între România şi R. P. Chineză, şi a 10 ani de la semnarea Parteneriatului Amplu de Prietenie şi Cooperare între cele două state. În context, ministrul Titus Corlăţean a  reiterat invitaţia adresată omologului său chinez de a efectua o vizită oficială la Bucureşti, în cursul anului viitor.
Totodată, ministrul Titus Corlăţean a reliefat interesul României pentru continuarea dialogului politic bilateral şi impulsionarea cooperării în toate domeniile pe baze pragmatice, cu precădere în sfera economică.

În ceea ce priveşte relaţiile UE-China, ministrul român al afacerilor externe a salutat rezultatele pozitive ale celui de-al 16-lea Summit UE-China, încheiat recent la Beijing, şi a  arătat că experienţa României ca stat membru al Uniunii Europene poate fi valorificată în beneficiul reciproc, atât din perspectiva parteneriatului strategic UE-China, cât şi la nivelul relaţiilor bilaterale.
Ministrul Wang Yi a precizat că vizita premierului chinez la Bucureşti deschide o nouă etapă a relaţiilor bilaterale româno-chineze şi că aceasta va impulsiona o cooperare mai amplă între cele două state. A exprimat încrederea în succesul celui de-al doilea Summit China-Europa Centrală şi de Est, la nivel de premieri, pe baza avantajului reciproc şi a câştigurilor mutuale pentru statele participante.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii