Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cura chirurgicală laparoscopică a herniei hiatale, la Ovidius Clinical Hospital

ro

09 Feb, 2016 00:00 9955 Marime text

 
Hernia hiatală constă în migrarea stomacului și a esofagului distal din cavitatea abdominală în cea toracică. În majoritatea cazurilor, hernia hiatală este dobândită pe durata vieții, principalele cauze fiind obezitatea morbidă, sarcina, efortul fizic susținut, traumatisme toraco-abdominale.
 
De cele mai multe ori, hernia hiatală este asociată cu boala de reflux gastroesofagian (BRGE), ce se manifestă prin durere epigastrică și retrosternală, pirozis (senzația de arsură pe esofag până în gât), greutate la înghițire mergând până la durere, reflux alimentar sau chiar vomă. O altă serie de simptome pot fi cele determinate de astmul bronșic indus de BRGE, cum ar fi răgușeala, tulburările de ritm cardiac sau anemia.
 
Diagnosticul herniei hiatale se face de către radiolog, la recomandarea medicului specialist gastroenterolog, care, prin endoscopie digestivă superioară, evidențiază și refluxul gastroesofagian asociat. Acesta trebuie să prezinte pacientului, încă de la prima vizită, lămuriri în legătură cu evoluția bolii, să-i descrie riscurile la care se expune dacă neglijează recomandările medicului și, în funcție de stadiul și gravitatea afecțiunii, să-l informeze despre toate opțiunile terapeutice.

Terapia chirurgicală a herniilor hiatale - cura laparoscopică

Tratamentul herniei hiatale fără răspuns la terapia medicamentoasă, al celei voluminoase, al herniilor paraesofagiene indiferent de mărime, al celor apărute la pacienți tineri cu BRGE care nu pot fi supuși o viață tratamentului cu anti-secretoare este cel chirurgical. În acest moment, standardul de aur în terapia chirurgicală a herniilor hiatale este considerat cura laparoscopică.  Intervenția presupune aducerea și fixarea stomacului în poziția corectă, realizarea unui mecanism antireflux prin proceduri minim invazive realizate laparoscopic, care duc în scurt timp la dispariția suferinței pacientului.
 

„Cura laparoscopică a herniilor hiatale și a BRGE aduce pacientului beneficiile chirurgiei minim invazive. Durerea postoperatorie este redusă datorită faptului că abordul se realizează prin 4-5 incizii de 0,5-1 cm, cu cicatrice insesizabile. Recuperarea pacientului este rapidă, fiind externat în a doua sau a treia zi de după operaţie. Respectarea regimului alimentar, a medicației și evitarea eforturilor intense consolidează rezultatul intervenției laparoscopice. Pacientul poate reveni la un regim de viață normal după 4-6 săptămâni. În situațiile nerespectării recomandărilor medicului curant, riscul recidivei herniare crește și acuzele reapar la 2-10% dintre cei operați”, ne spune dr. Gabriel Serac, medic primar Chirurgie generală din cadrul echipei de medici Ovidius Clinical Hospital.

 
Ovidius Clinical Hospital este un spital multidisciplinar conceput să ofere îngrijire de specialitate pacienţilor cu afecţiuni chirurgicale și medicale multiple, devenit un model în regiune pentru calitatea serviciilor oferite, respectarea standardelor medicale internaționale, profesionalismul echipei medicale, echipamentul de ultimă generație, confortul, tratamentul şi siguranța oferite fiecărui pacient.

Ovidius Clinical Hospital - cel mai mare și mai modern spital privat din regiune

Adresă: DN 2A, KM 202+880, Ovidiu, Constanța
Telefon: 0241 480400
Pentru mai multe detalii, vizitați: www.Ovidius-CH.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii