Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:53 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Dan Tivilichi, directorul CNAPMC, precizări importante legate de Portul Constanţa

ro

12 Jun, 2017 10:25 3276 Marime text
Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime“ (CN APM) SA Constanţa, a susţinut în această dimineaţă o conferinţă de presă privind realizarile şi perspectivele din Portul Constanţa.

„Suntem bucuroşi să anunţăm deblocarea investiţiilor private în Portul Constanţa. Vorbim de investiţii majore în port. Acestea duc la o creştere a performanţei portului, la o creştere a traficului de marfuri. Vom incerca să sprijinim investiţiile în port“, a mai declarat Tivilichi.

Tot el a mai spus că a crescut suprafaţa închiriată în portul Constanţa.

„Luăm în calcul şi deschuderea unei linii de producţie pe platforma poartuară“ a mai adăugat directorul general al Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime“ (CN APM) SA Constanţa.

"Administraţia portului a câştigat încrederea operatorilor ecomonici. Acest fapt reiese din creşterea veniturilor din chirii. (...) Până acum, operatorii portuari au demarat investiţii de 120 de milioane de euro. Multe dintre lucrările din port sunt executate în regie proprie. (...) Trebuie pusă în valoarea şi Dunărea.  Până la toamnă vom putea oferi statut de zonă liberă Portului Midia“, a mai spus Tivilichi.

CNAPMC are în derulare la ora actuală investiţii de 14.729.635 lei. Până la finele anului vor demara şi alte proiecte, în valoare de 404 milioane de euro.

Acestea sunt: reabilitarea reţelelor electrice, modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, dezvoltarea molului III.

Veniturile CNAPMC, până la acestă oră, au crescut cu patru procente, iar până la sfârşitul anului anului se estimează o creştere cu opt procente.

Ti-a placut articolul?

Comentarii