Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenţii şi absolvenţii români din străinătate pleacă în Caravana LSRS 2011

ro

16 May, 2011 16:53 808 Marime text

În apropierea vacanţei, studenţii şi absolvenţii români de studii în străinătate se pregătesc pentru cea de a treia ediţie a Caravanei LSRS, proiect în cadrul căruia tinerii români dornici să studieze peste hotare pot afla informaţii "direct de la sursă" cu privire la drumul pe care trebuie să îl parcurgă pentru a ajunge la universităţi de top din lume.

Bucureşti, 16.05.2011 Ajunsă la cea de a treia ediţie, Caravana LSRS este un proiect care recunoaşte şi susţine interesul puternic al tinerilor români de a dobândi o educaţie de calitate în străinătate şi care vine în întâmpinarea necesităţii de informare a acestor tineri cu privire la oportunităţile academice internaţionale. Studenţi şi absolvenţi români de peste hotare le împărtăşesc tinerilor interesaţi experienţa lor de studiu şi trai de peste hotare, prin intermediul unor seminarii interactive.

În acest an, Liga Studenţilor Români din Străinătate are un plan ambiţios - să ajungă anul acesta la peste 1500 de participanţi, elevi şi studenţi din 30 de oraşe ale României, tineri care aspiră să îşi completeze formarea universitară în străinătate.

Caravana LSRS debutează vineri, 20 mai începând cu orele 14:00 la Orange Concept Store (Calea Victoriei nr. 41). Participarea la eveniment este gratuită şi se realizează în baza completării formularului disponibil online la https://spreadsheets.google.com/a/lsrs.ro/viewform?hl=en&formkey=dG9jcXpRalgtXzVPS3ljclNWUy10S2c6MQ#gid=0 .

Din Bucureşti, tinerii români dornici să îşi împărtăşească expertiza acumulată peste hotare vor susţine seminarii în Ploieşti, Galaţi, Bacău, Iaşi, Piatra-Neamţ, Suceava, Braşov, Râmnicu-Vâlcea, Piteşti, Târgovişte, Constanţa, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Timişoara, Cluj-Napoca şi Sibiu. Ediţia de vară a Caravanei se va încheia luni, 13 iunie, în Bucureşti.

De această dată, Liga Studenţilor Români din Străinătate le pregăteşte participanţilor o surpriză. O noutate pentru LSRS, la început de toamnă va avea loc Şcoala Go Study, eveniment în cadrul căruia participanţii vor redacta aplicaţiile lor pentru universităţi din străinătate sub îndrumarea celor mai buni traineri şi studenţi de peste hotare. În cadrul Caravanei, LSRS va oferi trei burse pentru tinerii care vor putea astfel participa gratuit la şcoala de toamnă GoStudy.

Caravana LSRS este un eveniment organizat cu sprijinul partenerilor media PRO TV Internaţional, TELE M, Nova Press, Radio România Internaţional, Radio Romania Cultural, Radio România Actualităţi, Radio 3Net, Radio TV Sibiu, Radio Constanţa, Radio Cluj, Radio Timişoara, Radio Oltenia Craiova, Radio Iaşi, Bucureşti FM, Impact FM, Orizont FM, Radio Sky, Zile şi Nopţi, Ziarul Semnal, Ziarul de Bacau, Ziarul de Iaşi, Monitorul de Suceava, Dezvăluiri, News Iaşi, Port.ro, Evenimente Studenţeşti, Lume Bună, StudLife, IQads, Studenţie.ro, Monitorul Express, Metronom, eTargoviste, Opinia Timişoarei, Inform Media, QBOX, Hipo, Business Woman şi ştiriONG. Susţinem şi ne susţin: Educativa, ANOSR, USR, UNSR, AEGEE, RYE, Centrul de Dezvoltare SMART, A.P.I.C., CDCD, CRREDAE.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii