Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lumina Institutii de Invatamant a inregistrat un profit de 5 milioane de lei in 2013

ro

31 Mar, 2014 14:37 1672 Marime text
Lumina Institutii de Invatamant , una dintre cele mai importante retele de invatamant privat din Romania, cu o traditie de peste 20 de ani pe piata locala a inregistrat un profit de 5 milioane de lei la sfarsitul anului 2013. Rezultatele obtinute se datoreaza in principal cresterii numarului de elevi, in prezent Lumina Institutii de Invatamant avand peste 3500 de elevi, provenind din 46 de tari diferite.
„Primii zece ani pe piata de invatamant privat din Romania au fost foarte dificili pentru noi deoarece trebuia sa demonstram ceea ce suntem in stare, sa educam piata si sa convingem oamenii ca scolile private nu sunt doar pentru copii bogati. Acum, dupa 20 de ani de traditie si educarea a numeroase generatii de copii exceptionali, culegem roadele muncii si eforturilor depuse si vedem cum romanii au devenit din ce in ce mai deschisi catre ideea de invatamant privat si au inteles ca programa noastra, disciplina si strategia aplicate scot la lumina ce este mai bun din copii lor, acestia inregistrand rezultate spectaculoase si sunt acum olimpicii ce reprezinta Romania la nivel international. 25% din totalul olimpicilor care au adus Romaniei medalii la olimpiadele internationale provin din scolile Lumina si suntem foarte mandri de ei toti” Fatih Goktas, director general Lumina Institutii de Invatamant.

In prezent Lumina Institutii de Invatamant are 626 de angajati pe tot teritoriul tarii, din care 430 sunt profesori, iar restul personal administrativ. Pana la sfarsitul anului academic 2014, reteaua de invatamant privat planuieste sa-si mareasca personalul cu cel putin 5%.
“ Tot profitul il reinvestim in institutiile noastre, competitiile si targurile pe care le organizam de-a lungul anului. Spre exemlu, in aprilie si mai vom organiza cea de-a XII-a editie a concursului international InfoMatrix care va reuni cel putin 100 de echipe din aproximativ 40 de tari. Creat pentru a stimula excelenta in domeniul informaticii si a activitatilor tehnico-aplicative, InfoMatrix este singurul concurs international de acest fel din Romania. Mai mult, in viitorul apropiat planuim sa construim noi campusuri scolare in Bucuresti, Constanta, Iasi si Cluj. ” Fatih Goktas, director general Lumina Institutii de Invatamant.
Pana in acest moment investitiile totale pe care Lumina le-a facut in Romania se ridica la peste 15 milioane de Euro.
“Pe langa suportul academic exceptional pe care il oferim elevilor nostri, misiunea noastra principala este aceea de a educa caracterul copiilor, de a le oferi repere sanatoase de viata si de a-i ajuta sa-si atinga potentialul maxim. In acest sens am creat si Asociatia Alumni Lumina. Dedicata absolventilor institutiei, asociatia organizeaza periodic intalniri intre absolventi si fosti profesori-mentori si incearca sa le faciliteze fostilor studenti gasirea jobului potrivit prin medierea unor intalniri cu departementele de resurse umane din diverse companii din Romania sau din afara tarii.” Fatih Goktas, director general Lumina Institutii de Invatamant.
In acest moment, in Romania sunt aproximativ 62.000 de elevi in sistemul de invatamant privat si peste 3 milioane de elevi in sistemul de stat.
www.absolutcommunication.ro Str.Ioan Voda Caragea, nr. 25 Sector 1, Bucuresti

„ Comparativ cu Europa, unde majoritatea parintilor vor sa-si trimita copii la scoli private pentru a beneficia de un sistem de securitate ridicat, profesori inalt calificati si facilitati mai bune, in Romania scolile private gazduiesc un procent foarte mic de elevi din masa totala de copii, chiar daca rezultatele obtinute de scolile private sunt exceptionale, iar pretul scolarizarii este mult mai mic fata de alte tari europene. In Statele Unite ale Americii sau in Anglia, sistemul de scoli particulare este mult mai bine reprezentat comparativ cu Romania, existand in acest sens si un sprijin deschis al institutiilor de stat.
Lumina Institutii de Invatamant a dovedit insa ca si in Romania se poate construi un sistem de invatamant privat performant si speram ca in viitor sa vedem din ce in ce mai multi elevi orientandu-se catre acest sector. ” Fatih Goktas, director general Lumina Institutii de Invatamant.
 
Institutiile de Invatamant Lumina
Fondata in 1994, reteau de institutii de invatamant privat Lumina cuprinde in acest moment o scoala pregatitoare, 5 scoli gimnaziale, 3 licee si o universitate in orase precum: Bucuresti, Constanta, Cluj, Timisoara, Iasi si Ploiesti.
Prince cele mai importante competitii organizate de Institutiile Lumina se numara LuminaMath, FirstStep si deja celebrul concurs international de IT – Infomatrix care in 2013 a adunat peste 300 de echipe din 38 de tari si a adus Romaniei numeroase medalii.
Scolile Lumina au dezvoltat in ultimii ani cei mai multi laureati ai olimpiadelor nationale si internationale din sistemul de de invatamant romanesc. Traduse in medalii, succesele internationale reprezinta un total de 404, dintre care 130 de aur, 48 de argint, 101 de bronz, 20 mentiuni si 5 premii speciale.
Mai multe detalii despre Institutiile de Invatamant Lumina, programa scolara si evenimele organizate sunt diponibile pe web-site-ul institutiei: www.lumina.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii