Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol - Mesaje pentru Marea Neagră

ro

30 Oct, 2014 10:31 1594 Marime text
Sfârşitul lunii octombrie anunţă manifestările dedicate Zilei Internaţionale a Mării Negre. Elevii Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” din Techirghiol, sub îndrumarea doamnelor profesor Sibel Alim, Lucia Achim şi Sibel Cheazim, au marcat acest eveniment important printr-o activitate de informare şi conştientizare a elevilor cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător.
Impactul asupra invitaţilor a fost puternic încă de la început, când elevi ai claselor de liceu au tras un semnal de alarmă referitor la situaţia delfinilor aflaţi în pericol din cauza poluării, a plaselor pescăreşti sau a altor acţiuni ale oamenilor.
A urmat un concurs de desene şi mesaje dedicate Mării Negre. Cele mai originale şi expresive lucrări au fost premiate de juriu şi au putut fi admirate de toţi elevii şcolii în cadrul unei expoziţii intitulate „Posterul Zilei Internaţionale a Mării Negre”.
Tot sub forma unui concurs au fost prezentate şi machetele cu peisaje marine realizate din materiale reciclabile. A fost încă o modalitate de a atrage atenţia asupra efectelor poluării în mediul marin.
Ca o confirmare a importanţei unor astfel de activităţi, elevii clasei a XII-a, coordonaţi de prof. Sibel Alim, au fost iniţiatorii unei acţiuni de ecologizare a unei porţiuni din plaja staţiunii Eforie Nord.
 
Consilier de imagine,
prof. Florescu Anamaria
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii