Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:17 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - 14 elevi ai Liceului International pleaca la Olimpiadele Nationale 5 Aprilie 2015

ro

05 Apr, 2015 13:35 859 Marime text
         Elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică au demonstrat încă o dată cât de bine pregătiți sunt la materii ca matematica, fizica, limba romană, informatica și altele, cucerind astfel, în număr mare, cele mai inalte locuri din Olimpiadele Județene din Constanța și mult râvnitele calificări la naționale. Andreas Casapu și Arif Ozturk, clasa a IX-a, și Mihnea Gafton, cls. a X-a, pregătiți de prof. Ali Cabas și Daniela Răvoiu, vor participa la Olimpiada Națională de Informatică ce are loc la Targoviste în perioada 3-8 aprilie .

         Tot în domeniul Informaticii, și Dragoș Șerban, cls. a XI-a, a obținut calificarea la Olimpiada de programare C-sharp, fiind primul pe nivelul clsei lui.

         Suher Abduraman, cls. a X-a, îndrumată de prof. Alina Mihalache și Mariana Căpităneanu, a obținut un rezultat excepțional de 118 puncte, cu care s-a calificat la Olimpiada Națională de Limba Română ce are loc la Târgu Mureș în perioada 6-11 aprilie.

         Alexandru Oprea, cls. IX-a, merge pentru prima dată la Olimpiada națională de Fizică ce anul acesta are loc la Vaslui, în timp ce Akan Mujdaba, de asemenea posesor al unui Premiu I la județeană, va merge pentru a doua oară consecutiv la națională.Elevii au fost îndrumați de prof. Victoria Olaru.

         Anul acesta a fost sezonul calificărilor la naționala de matematică pentru elevii Liceului Teoretic Internațional de Informatică, iar clasa a IX-a a venit cu cele mai spectaculoase rezultate. Milcu Ana Maria, Corcescu Tiberiu și Bâra Andrei au dominat clasamentul clasei a IX-a, iar alături de ei, Andreea Podașcă, cls. a X-a, a obținut, de asemenea, calificarea la naționala din București, din perioada 6-10 aprilie. Elevii au fost pregătiți de prof. Cristina Văcărescu și Mihai Bogdan.

         La fel ca în fiecare an, talentul, munca și efortul depus de elevii Liceului Internațional de Informatică la limba spaniolă și limba turcă au fost puse în valoare prin rezultatele obținute. Pregătită de prof. Elena Dorobanțu, Șermin Izet, cls. a IX-a A, a obținut un rezultat foarte bun de 95 puncte și calificarea la naționala de Limba spaniolă de la Baia Mare, iar Asan Selin, tot clasa a IX-a, pregătită de prof. Habil Yener, are șanse mari pentru un premiu la Olimpiada Națională de Limba Turcă de la Medgidia. Alături de ea va concura și Kuris Fatma Nur, cls. a XI-a, pregătită de prof. Sedat Uzer. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii