Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:26 02 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt elevi din Constanţa participă la sesiunea specială a bacalaureatului pentru elevii olimpici. Cine sunt aceştia şi de la ce licee provin

ro

15 May, 2018 00:00 1986 Marime text
Absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale susţin, începând de luni, examenul de bacalaureat în sesiunea specială, la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ din Ploieşti. Examenul a început ieri, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română sau în limba maternă.
 
Din judeţul Constanţa, la sesiunea specială a bacalaureatului participă opt elevi. Trei dintre ei fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare: Răzvan Mihai Ursu, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ (fizică), Hakan Calila, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ (chimie), George Pantelimon Prodan, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ (astronomie).
 
Alţi cinci elevi fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţii internaţionale sportive: Robert Sorin Nenciu - de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“ (fotbal), Denis Mihai Drăguş, de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“ (fotbal), Fetisleam Edris, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ (tenis), Gabi Adrian Boitan, de la LPS „Nicolae Rotaru“(tenis), şi Ilie Gabriel Cristian, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ (handbal).
 
Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru susţinerea examenului în această sesiune sunt eligibili 148 de elevi de clasa a XII-a, aflaţi în pregătire sau în etapele de selecţie pentru alcătuirea echipelor ce vor reprezenta România atât la olimpiadele internaţionale pe discipline, cât şi la diverse competiţii sportive europene sau mondiale. De asemenea, pot participa trei absolvenţi ai unităţilor de învăţământ militar, nominalizaţi de Ministerul Apărării Naţionale pentru concursul de admitere în instituţii de învăţământ de profil din SUA.
 
Probele de evaluare a competenţelor încep luni, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă. Miercuri va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în zilele de joi şi vineri este programată evaluarea competenţelor digitale.
 
Probele scrise au loc după următorul calendar: 21 mai - Limba şi literatura română, 22 mai - proba obligatorie a profilului, 23 mai - proba la alegere a profilului şi specializării şi 24 mai - limba şi literatura maternă.
 
Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18.00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18.00 - 20.00). În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale. Examenul are loc la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ din Ploieşti.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii