Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:06 19 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţeni români blocaţi pe teritoriul Bulgariei

ro

28 Jan, 2012 22:31 575 Marime text
În data de 28.01.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au solicitat autorităţilor bulgare să intervină la deszăpezirea drumului de acces între localităţile Durankulak - Vama Veche, pentru a ajuta în două cazuri cetăţenii români blocaţi în trafic în zona de frontieră de pe teritoriul R. Bulgaria, în vederea continuării drumului spre România.

În noaptea de 27/28.01.2012, în jurul orei 01.30, reprezentanţii Gărzii de Coastă au intervenit pe lângă autorităţile de frontieră bulgare pentru deblocarea a două autoturisme cu 6 cetăţeni români, care rămăseseră înzăpezite în zona localităţii Durankulak (aproximativ 10 kilometri de graniţa cu România).
Utilajul de deszăpezire sosit din România a fost însoţit în acţiune de lucrători români şi bulgari din P.T.F. Vama Veche.
Autorităţile bulgare au acţionat în consecinţă, astfel încât cetăţenii români domiciliaţi în municipiul Mangalia au ajuns fără probleme deosebite pe teritoriul românesc, în jurul orei 5,30.

În al doilea caz, reprezentanţii Gărzii de Coastă au fost informaţi în după-amiaza zilei de 27 ianuarie, de partea bulgară, că două autocare care efectuează curse regulate pe ruta Istanbul - Constanţa, în care se aflau aproximativ 30 de cetăţeni români, au rămas blocate în dreptul localităţii Şabla (30 kilometri de graniţa cu România).
Cu ajutorul autorităţile bulgare cele două autocare au ajuns în localitatea Kavarna (20 kilometri de graniţă), unde cele 30 de persoane au înnoptat, iar în dimineaţa zilei de 28 ianuarie şi-au continuat drumul întâmpinând alte blocaje de trafic în zona localităţii de frontieră Durankulak (10 km de graniţă).
Autorităţile statului bulgar au sprijinit în permanenţă acţiunile de deblocare a căii de acces, astfel încât autocarele cu cetăţeni români să-şi continue drumul.
În jurul orei 11.30 cele două autocare au ajuns cu bine pe teritoriul românesc, aşteptaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă cu efective suplimentate pregătite să asigure un control de frontieră în regim de urgenţă.

Efectivele Gărzii de Coastă sunt pregătite în permanenţă să acţioneze în comun cu autorităţile competente în vederea intervenţiei în cazuri deosebite.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii