Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ IPJ - Vineri, 24 Februarie 2012

ro

24 Feb, 2012 23:23 817 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 6 infracţiuni astfel:

Peste 200.000 de bucăţi de adeziv contrafăcut la Agigea

În data de 23.02.2012, în jurul orelor 14.30, o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul sosit pentru o societate cu sediul în municipiul Bucureşti era încărcat cu 234.480 bucăţi adeziv, în valoare aproximativă de 1.000.000 lei, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarilor vamali.

Pe numele administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român domiciliat în Bucureşti, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.

Transport ilegal de peşte şi deţinere de unelte de pescuit interzise de lege

În data de 23.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au ridicat în vederea confiscării aproximativ 500 kilograme peşte transportate fără documente de provenienţă şi 36 de unelte de pescuit interzise de lege.

Poliţiştii de frontieră au verificat, în jurul orei 09.30, pe comunicaţia Limanu - Mangalia un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în R. Bulgaria, în care se aflau B.G. de 45 ani şi I.C. de 42 ani, ambii domiciliaţi în municipiul Mangalia.

În urma controlului au fost descoperite pe bancheta din spate două lăzi de culoare neagră şi doi saci din plastic de culoare neagră, iar în portbagaj alte două lăzi, în care cei doi au declarat că se află peşte proaspăt.

Pentru cele 292 de kilograme de peşte proaspăt din specia chefal, cei doi au prezentat o factură în limba bulgară, declarând că au achiziţionat marfa dintr-o localitate din R. Bulgaria.

În jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un autoturism marca Matiz, înmatriculat în Constanţa, în care se aflau B.M. de 59 ani şi B.G. de 48 ani, domiciliaţi în municipiul R. Bulgaria.

În urma controlului de frontieră au fost descoperiţi pe bancheta din spate a autoturismului opt saci de plastic de culoare neagră, în care se afla peşte proaspăt din specia chefal.

Cei doi au declarat că au achiziţionat cele 123 kilograme de peştel din R. Bulgaria, prezentând un bon fiscal în limba bulgară.

În ambele cazuri cantitatea de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei firme de profil.

Pe numele celor patru persoane au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi transport a peştelui fără documente legale, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din OUG 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Poliţiştii de frontieră au acţionat şi în zona de responsabilitate a S.P.F. Cernavodă unde au efectuat o percheziţie, cu acordul procurorului de caz, la locuinţa personală a lui C.N. de 60 ani, domiciliat în localitatea Seimenii Mici, unde au găsit mai multe unelte de pescuit interzise de lege.

Cele 7 plase de pescuit din aţă, 2 plase de pescuit tip monofilament şi 24 bucăţi vârşe, au fost ridicate în vederea confiscării.

O altă acţiune a fost desfăşurată pe malul lacului Murighiol unde poliţiştii de frontieră i-au depistat pe M.F. de 24 ani şi G.S. de 32 ani, ambii domiciliaţi în judeţul Tulcea, care transportau cu două sănii 67 kilograme de peşte din specii diferite şi 3 plase tip monofilament.

Peştele a fost ridicat şi predat spre valorificare, iar plasele ridicate în vederea confiscării.

Celor trei persoane le-au fost de asemenea întocmite actele premergătoare urmăririi penale

Ţigări confiscate la Vama Veche

În data de 23.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în vederea confiscării aproxiamativ 13.000 de ţigarete netimbrate de provenienţă duty-free, pe care doi cetăţeni români intenţionau să le introducă ilegal în ţară.

Poliţiştii de frontieră i-au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche pe R.F. de 24 ani şi D.B. de 35 ani, domiciliaţi în municipiul Constanţa, care aveau ascunse în bagajele persoanale mai multe pachete de ţigări pe care nu le-au declarat la intrarea în ţară.

Cei doi se întorceau în România ca pasageri ai unui autocar ce efectuează curse regulate între Constanţa şi Istanbul şi au declarat că au achiziţionat respectivele pachete de ţigarete în vederea comercializării.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 6.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Pe numele R.F. au fost întocmite actele premergătoare urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, iar pe numele D.B. a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei conform art. 2, punctul 1, lit. c din Legea 12/1990 republicată.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii