Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

20 Jan, 2012 19:20 817 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 8 infracţiuni astfel:

Comerţ ilegal cu peşte la Isaccea


În data de 19.01.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, au depistat un cetăţean român care comercializa 18 kilograme de peşte fără documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au acţionat pe raza localităţii Jijila din judeţul Tulcea unde l-au prins în flagrant pe S.A. de 33 ani, domiciliat în localitatea Măcin, care comercializa 18 kilograme de peşte proaspăt din specia crap şi caras.
Cantitatea de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.
Pe numele celui în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere, transport şi comercializare a peştelui fără documente legale", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din OUG 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Ţigări confiscate la Constanţa

În data de 19.01.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa au reţinut în vederea confiscării 700 de ţigarete netimbrate comercializate de un cetăţean român pe raza municipiului Constanţa.
Poliţiştii de frontieră l-au depistat în jurul orei 13.30, pe raza municipiului Constanţa, pe A.M. de 30 ani care avea asupra sa 700 ţigarete de diferite mărci, pe care intenţiona să le comercializeze.
Cel în cauză a declarat că a achiziţionat respectivele pachete de ţigarete netimbate din magazinele duty free.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 350 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.
Pe numele A.M. a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei conform art. 2, punctul 1, lit. c din Legea 12/1990 republicată.

Infracţiuni pe drumurile publice


În data de 19.01.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următoarele cazuri sancţionabile de O.U.G. 195/2002 republicată şi de Codul Penal.
În municipiul Constanţa au fost identificatate în trafic două autoturisme marca Mercedes, înmatriculatate în R. Bulgaria, în primul caz autoturismul era condus de T.L. de 25 ani, care a prezentat pentru control un buletin de identitate şi un permis auto, ambele fiind falsificate.
În al doilea caz C.A. de 21 ani a prezentat la control o asigurare tip carte verde şi un tichet de inspecţie tehnică care prezentau urme de falsificare.
Celor doi conducători auto le-au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

În Punctul de Trecere a Frontierei comun Ostrov - Silistra poliţiştii de frontieră au verificat, pe sensul de ieşire din ţară, un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în judeţul Ialomiţa, condus de cetăţeanul turc O. OMER, care a prezentat un permis de conducere care prezenta urme de falsificare.
Celui în cauză i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

La S.P.F. Cernavodă poliţiştii de frontieră au identificat în trafic un autoturism marca Renault, înmatriculat în Italia, condus de cetăţeanul român I.N. de 40 ani, care fusese radiat din circulaţie din data de 05.07.2010.
Pe numele celui depistat la volan a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

În zona de responsabilitate a judeţului Tulcea poliţiştii de frontieră au depistat în trafic două autoturisme care aveau autorizaţia de circulaţie provizorie expirată, primul caz pe raza localităţii Nalbant, în care autoturismul marca Opel era condus de M.V. de 33 ani, iar al doilea caz pe raza municipiului Tulcea cu un autoturism marca Volkswagen condus de J.D. de 32 ani.
Persoanelor în cauză le-au fost întocmite lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii